Skocz do zawartości

2 pułapki basowe + 2 absorbery (Akustonic, wełna mineralna, stan bdb, 450 zł za całość)

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Sprzedam 4 ustroje akustyczne firmy Akustonic:

• 2 pułapki basowe Premium w kolorze „ciemny beż”. Wymiary i charakterystyka pochłaniania pod linkiem. Nazwa „pułapka basowa” jest tu umowna. U mnie ustroje te sprawdzały się jako szerokopasmowe absorbery – oprócz basu redukowały też słyszalnie pogłos średnicy.

https://akustonic.com/sklep/pulapka-basowa-premium-pt80/

• 2 Panele akustyczne Premium w kolorze „jasny beż”. Uwaga: jeden o wymiarach 120 na 60 cm, a drugi – 60 na 60 cm. Obydwa o grubości 10 cm. U mnie wisiały poziomo koło siebie tworząc pas 60 na 180 cm. Pozostałe dane (w tym charakterystyka pochłaniania) pod linkiem.

https://akustonic.com/sklep/panel-akustyczny/

Wszystkie 4 ustroje w stanie bardzo dobrym. Bez jakichkolwiek rozdarć czy nawet znaczących przetarć materiału wierzchniego. Panele wisiały przez 2 lata na ścianie, pułapki stały w rogach pokoju i tyle. :)

Na moje ucho wpływ wszystkich tych ustrojów jest zgodny z charakterystykami podanymi na stronie tzn. panele pochłaniają trochę więcej sopranów niż średnicy, a pułapki – przeciwnie. Z tych 2 ustrojów pułapki oceniam nieco wyżej (u mnie wniosły więcej).

Ceny nowych wg producenta to 878 zł za 2 pułapki i 588 zł za 2 panele.  Pułapki oferuję za 300 zł (cena za komplet – nie sprzedaję pojedynczo), panele za 200 zł (też cena za komplet). Tylko odbiór osobisty – nie mam już oryginalnych kartonów. Przy zakupie całości mogę dać 50 zł rabatu – czyli 450 zł za wszystko (to niewiele więcej niż jedna nowa pułapka - adaptacja akustyczna jeszcze nigdy nie była tak tania. ;)). Proszę podjechać, obejrzeć, zapłacić i zabrać, bo nie mam gdzie tego trzymać.

Kontakt przez PW. W najbliższym czasie wystawię też na olx i Trójmiasto.pl. 

(Pozbywam się, ponieważ pułapki zamieniłem właśnie na rezonansowe, a w miejsce absorberów jeszcze dziś powieszę dyfuzory.)

Edytowano przez Rafał S