dupcyk Napisano Poniedziałek o 23:01 Napisano Poniedziałek o 23:01 Witam szanowne grono, od razu zaznaczę, że jestem nowy w temacie sprzętu audio i forumowym ostatnio otrzymałem drogą prezentową Altusy 380s (proszę bez zbędnych komentarzy na ich temat) i stanąłem przed trudnym wyborem amplitunera do pomieszczenia ok. 30m2. Z gatunków muzycznych słucham głównie rapu, rocka progresywnego i klasycznego, popu, i rocka alternatywnego. Poza kolumnami nie mam póki co nic innego, zależałoby mi również nad możliwością podpięcia go do telewizora przez złącze HDMI. Trochę poczytałem i myślałem nad Denonem DRA 900h, ewentualnie Yamachą R-N800A. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Odpisz, cytując
Sipo Napisano Wtorek o 01:02 Napisano Wtorek o 01:02 Denon da sobie rade, to mocny wzmacniacz. Inna kwestia to jak będzie to brzmiało. Rozważ wypożyczenie wzmacniacza do domu przed zakupem, posłuchasz i zdecydujesz. A tak na forum możemy tylko gdybać i teoretyzować. No chyba ze trafisz na kogoś kto posiada u siebie te Altusy. Sam jestem ciekawy jak brzmią, jakie firma zrobiła postępy od lat 90-tych, kiedy to ostatnio słyszałem Altusy 140. Odpisz, cytując
Q21 Napisano Wtorek o 11:33 Napisano Wtorek o 11:33 Cześć HDMI ARC mocno ogranizca wybór. Jeśli może to być wzmacniacz bez usług sieciowych, to sprawdziłbym na pewno Audiolaba 6000A MKII, który ma HDMI ARC i fajną, żywą barwę Omawiamy go szerzej tutaj: Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Wtorek o 13:30 Napisano Wtorek o 13:30 13 godzin temu, dupcyk napisał: Witam szanowne grono, od razu zaznaczę, że jestem nowy w temacie sprzętu audio i forumowym ostatnio otrzymałem drogą prezentową Altusy 380s (proszę bez zbędnych komentarzy na ich temat) i stanąłem przed trudnym wyborem amplitunera do pomieszczenia ok. 30m2. Z gatunków muzycznych słucham głównie rapu, rocka progresywnego i klasycznego, popu, i rocka alternatywnego. Poza kolumnami nie mam póki co nic innego, zależałoby mi również nad możliwością podpięcia go do telewizora przez złącze HDMI. Trochę poczytałem i myślałem nad Denonem DRA 900h, ewentualnie Yamachą R-N800A. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cześć Jak najbardziej, Yamaha RN800 to jest dobry kierunek. Nie ma co prawda HDMI, ale można użyć równie dobrego złącza optycznego. W razie czego, gdyby zależałoby Ci na HDMI mocno, to jest wyższy model RN1000 który ma to złącze plus dodatkowo ma więcej mocy Wrzucam filmiki od nas, aby coś więcej się dowiedzieć i zapraszamy oczywiście na porównania! Odpisz, cytując
Recommended Posts