Przemkoch Napisano Środa o 15:54 Napisano Środa o 15:54 Witajcie obecnie posiadam MA silver500 6g gra to z Roksan k3 i chciałem poprawić jakość lub objętość grania. Ogólnie zadowolony jestem za wyjątkiem tego że chce ulepszyć stereo po przez wymianę kolumn. Co byście polecili ? Na oku mam Ma gold gx200, spendor A9,Audiovector Qr5.Monitor Audio GX300 Gold. Lubię Bas, stereofonie detal ogólnie bardziej mi ciepłe granie odpowiada. Z silverami jest ok ale chcę trochę więcej mocy i powera z tym żeby bass jaki jest obecnie nie znikł a nawet go po prawił może większej głębi szukam. Proszę o podpowiedzi co byście polecili?? Odpisz, cytując
lpomis Napisano Środa o 22:47 Napisano Środa o 22:47 (edytowany) Jeśli zależy Ci na cieple to Audiovectory QR5 nie są dla Ciebie i możesz je wykreślić z listy. One grają czysto, przestrzennie, detalicznie, bez podgrzania, z podkreślonymi skrajami, są rozjaśnione. Goldy od MA to też nieco inny kierunek od Silverów. Grają łagodniej, spokojniej, wysokie tony są gładsze i nie tak rozświetlone jak w niższej serii. Edytowano Środa o 22:48 przez lpomis Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano Środa o 22:54 Autor Napisano Środa o 22:54 Ok Dzięki a co myślisz o gold gx300 bo też mam na oku lub Bowers & Wilkins 703 S2, SPENDOR A9 lub kef r 700 tylko czy one nie są słabsze od silverow 500 ? Odpisz, cytując
lpomis Napisano Środa o 23:08 Napisano Środa o 23:08 (edytowany) Nie słuchałem tych modeli. Ogólnie wszystkie które wymieniłeś mają swoje mocne jak i słabe strony. Tu coś zyskasz, tam stracisz. Ciężko wskazać faworyta. Bowersy zapewne zachwycą przestrzenią i detalem (podobnie zresztą jak Audiovectory). Nie dadzą z kolei ciepła którego oczekujesz. Kefy popiszą się potężnym basem. Spendory mogą mieć najwięcej do powiedzenia w środku pasma. Swoje MA Silver odbierasz jako ciepło grające? Edytowano Środa o 23:10 przez lpomis Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano Środa o 23:16 Autor Napisano Środa o 23:16 Przed chwilą, lpomis napisał: Nie słuchałem tych modeli. Ogólnie wszystkie które wymieniłeś mają pewnie swoje mocne jak i słabsze strony. Tu coś zyskasz, tam stracisz. Ciężko wskazać faworyta. Bowersy zapewne zachwycą przestrzenią i detalem (podobnie zresztą jak Audiovectory). Nie dadzą z kolei ciepła którego oczekujesz. Kefy popiszą się potężnym basem. Spendory mogą mieć najwięcej do powiedzenia w środku pasma. Swoje MA Silver odbierasz jako ciepło grające? Nie, czasem kłuje po uszach, Roksan k3 dobrze sobie z nimi radzi, bas jest ale brakuje mi głębi i czuć ze więcej już nich nie wycisnę. Zastanawiałem się nad zmiana wzmacniacz lub kolumny. Padło na kolumny. Chciałem kef r 900 ale tu nie ma aktualnie żadnej oferty ale za to są dostępne r700 i zastanawiam się czy nie stracę na nich jak podmienię pod silvery ? Jaka jest różnica między tymi dwoma ? Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 08:34 Napisano wczoraj o 08:34 9 godzin temu, Przemkoch napisał: Ok Dzięki a co myślisz o gold gx300 bo też mam na oku lub Bowers & Wilkins 703 S2, SPENDOR A9 lub kef r 700 tylko czy one nie są słabsze od silverow 500 ? Wszystko zależy od tego, co rozumiesz przez słabsze Jak szukasz ciepłego grania, to KEFy i GX300 są fajnym kierunkiem moim zdaniem, zarówno dołu nie zabraknie, jak i barwa będzie ciekawsza. Spendory będą spokojniejsze, więc nie wiem czy Ci podejdą. Audiovector i Bowers to podobne granie do Silverów, ale jeszcze bardziej szczegółowe w górze Warto byłoby też moim zdaniem posłuchać Pylonów Jasper Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano wczoraj o 11:55 Autor Napisano wczoraj o 11:55 Słabsze pod względem mocy, sceny lub basu. głównie chce trochę więcej mocy oraz „ciekawszej barwy” jak i głębszego basu co w silverach jest ale dla mnie nie wystarczająco Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 15:49 Napisano wczoraj o 15:49 To wszystkie te opcje, które opisałem, mogą być ciekawym rozwinięciem Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano wczoraj o 16:20 Autor Napisano wczoraj o 16:20 Ok dzięki za radę To wjadą goldy gx300 i zobaczymy jak to się prezentuje heh. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts