Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam. Posiadam amplituner Yamaha RX V4a, do tego głośnik centralny Indiana Tesi 7, głośniki surround Indiana Tesi 2 i za fronty obecnie głośniki podstawkowe Elac Debut 2.0 B6.2. Chciałbym właśnie te Elaci zmienić na inne głośniki podstawkowe z możliwością wybrania białego koloru Budżet do 2000zł za parę, pokój w mieszkaniu ok. 20m2. Chodzą mi po głowie Elac Debut Reference B6. Czy zagrają wyraźnie lepiej z moim zestawem? Proszę o ewentualne polecenie innych głośników, które zagrają dobrze z moją Yamahą. Dziękuję i pozdrawiam. Paweł.

Edytowano przez pacopablo
Napisano

Debut Reference będą miały ostrzejsze wysokie tony od obecnych , a ich kolor nie do końca jest biały (boki są jasne drewno).  Moim zdaniem warto wziąć pod uwagę Monitor Audio Bronze 100, a jeśli można trochę przekroczyć budżet to Dali Obron 3.

Napisano (edytowany)

Dziękuję za polecenie głośników. Mam jeszcze jedno pytanie. Moja Yamaha RX V4a posiada wyjście pre out subwoofer i czy można w to wejście podpiąć zewnętrzny wzmacniacz stereo? Dziękuję i pozdrawiam.

Edytowano przez pacopablo
Napisano
17 godzin temu, pacopablo napisał:

Dziękuję za polecenie głośników. Mam jeszcze jedno pytanie. Moja Yamaha RX V4a posiada wyjście pre out subwoofer i czy można w to wejście podpiąć zewnętrzny wzmacniacz stereo? Dziękuję i pozdrawiam.

Nie, tylko subwoofer.