TAtomicus Napisano Wtorek o 22:26 Napisano Wtorek o 22:26 (edytowany) Witam Elizabeth, a potem Radmor 5xxx to były moje (wciąż niespełnione) audio marzenia w młodości. Zastanawia mnie, jak one wypadają pod względem brzmienia? Nigdzie nie znalazłem bezpośredniego porównania. O Radmorze mówią, że radio mało wybitne, delikatnie mówiąc. O Elizabeth generalnie mało mówią… Edytowano Wtorek o 22:28 przez TAtomicus Odpisz, cytując
michaudio Napisano Środa o 01:02 Napisano Środa o 01:02 Uważaj o czym marzysz... Bo zderzenie mglistych wspomnień z młodości z rzeczywistością bywają bolesne. Na fali sentymentu kilka lat temu kupiłem sobie Radmora 5412, po renowacji. Do tego parkę Tonsili Space 86'. Bo myślałem, że będzie miło posłuchać na tym muzy z lat osiemdziesiątych. Niestety grało to kiepsko, do tego stopnia, że żona po kilku minutach słuchania zapytała wprost, po co kupiłem uszkodzony sprzęt? A sprzęt był w pełni sprawny Jak łatwo się domyślić, pozbyłem się tego zestawu w tempie ekspresowym. Odbicie moich wyobrażeń, o ciepłym graniu vintage, odnalazłem w brzmieniu wzmacniacza marki Saba MI215. Ewentualnie amplitunerów tej firmy od modelu 9140 w górę. Co do Elizabeth, słuchałem jej ostatnio gdzieś w 1987 roku, więc się nie wypowiem. Ale w najbliższy piątek na YouTube, na kanale Reduktora szumu ma się pojawić odcinek poświęcony naprawie, lekkiemu tuningowi Elizabetki. Może być źródłem ciekawej wiedzy na jej temat, i pewnie oceny, czy dziś warto się nią zajmować. 2 Odpisz, cytując
TAtomicus Napisano Środa o 15:58 Autor Napisano Środa o 15:58 Odcinek już był, i Reduktor o Elżbiecie wypowiadał się raczej ciepło. Brzmienie to oczywiście kwestia gustu i punktu odniesienia. Ale tym bardziej czekam na bezpośrednie porównanie tych legend. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Sobota o 08:49 Napisano Sobota o 08:49 pytanie jak to teraz będzie wyglądać (uszkodzenia mechaniczne) oraz brzmieć (kto i jak dokonywał przeglądów i serwisów) Mietek w garażu ze szlugiem w jednej ręce piwerkiem w drugiej lutował coś. Ale za 50 zł? 100 dla sentymentu i testów no mozna dać. Odpisz, cytując
Recommended Posts