WaldekA Napisano Czwartek o 20:21 Napisano Czwartek o 20:21 Cześć. Czy pomiędzy modelem 40n a 50 Marantza, pomijając oczywiście funkcje sieciowe i wejścia cyrfowe, jest duża różnica? No i oczywiście różnice w obudowie. W 40n boczki są z amelinium. Według specyfikacji technicznej przedwzmacniacz, końcówki mocy i zasilacze są takie same. Czy mając zewnętrzny streamer warto dołożyć te kilka tysi do wyższego modelu? Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Czwartek o 20:37 Napisano Czwartek o 20:37 14 minut temu, WaldekA napisał: Cześć. Czy pomiędzy modelem 40n a 50 Marantza, pomijając oczywiście funkcje sieciowe i wejścia cyrfowe, jest duża różnica? No i oczywiście różnice w obudowie. W 40n boczki są z amelinium. Według specyfikacji technicznej przedwzmacniacz, końcówki mocy i zasilacze są takie same. Czy mając zewnętrzny streamer warto dołożyć te kilka tysi do wyższego modelu? Cześć Czy decyzja zapadła na markę Marantz? Patrząc w stopce, używasz chyba Yamahę RN602, może więc warto przesiąść się na wyższy model pokroju, chociażby RN1000 ? https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n1000a.html?gad_source=1&gad_campaignid=17943066416&gbraid=0AAAAAD3sgsFoi1EdwNpaheBG4UJuXJG6i&gclid=CjwKCAjwyb3DBhBlEiwAqZLe5OLFJzQ7GgX98t1_OVhI-d5uIZhXM4eZTh8Ub2ShNWX4WLb2v3kbJRoC2G0QAvD_BwE Odpisz, cytując
WaldekA Napisano Czwartek o 20:46 Autor Napisano Czwartek o 20:46 (edytowany) Po wielu latach chciałem a-s1200 ale na nową raczej szans nie ma. RN2000 - nie podoba mi sie ten pasek😉. 2200 czy 3200 poza zasięgiem finansowym, 1000 to to samo co 800 z HDMI ARC a 800 to tylko stopień wyżej od 602. A poza tym czasem warto coś zmienić. A co do mojej 602 to cieszy już ucho kogoś innego tylko stopki jeszcze nie zaktualizowałem. Edytowano Czwartek o 20:47 przez WaldekA 2 Odpisz, cytując
Q21 Napisano Piątek o 08:11 Napisano Piątek o 08:11 Cześć Brzmieniowo są bardzo zbliżone do siebie. Mając zewnętrzny streamer spokojnie szedłbym w Model 50, a ewentualnie z czasem dorzucił fajnego DACa po drodze Jak Denafrips Enyo, czy iFi iDSD Neo 2 Odpisz, cytując
WaldekA Napisano Piątek o 08:34 Autor Napisano Piątek o 08:34 (edytowany) 23 minuty temu, Q21 napisał: ... a ewentualnie z czasem dorzucił fajnego DACa po drodze Jak Denafrips Enyo, czy iFi iDSD Neo 2 Mam Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2. Ma wejścia cyfrowe. Edytowano Piątek o 08:35 przez WaldekA Odpisz, cytując
Q21 Napisano Piątek o 13:47 Napisano Piątek o 13:47 Nie zmienia to faktu, że wspomniane DACi grają lepiej od niego Ale to sam stwierdzisz, czy czegoś Ci brakuje i czy ewentualna różnica w brzmieniu jest warta dopłaty Odpisz, cytując
WaldekA Napisano Piątek o 15:13 Autor Napisano Piątek o 15:13 Na razie dźwięk jest ok jak dla mnie. Sporo basu ale bez przesady, średnica pełna a wysokie nie kłują w uszy. Słucham na Marantzu model 40N, bo takiego wiąłem na testy, ustawionym w tryb końcówki mocy. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Sobota o 08:35 Napisano Sobota o 08:35 Wygląd jest siwetny tych nowych MArantzów. Ale to dość drogie wzmacniacze jak na możliwości. Natomiast dużo stawiasz na design wiec w tej kwestii tu nikt Ci nie doradzi. PM7000n jest podobny a jednak znacznie ale to znacznie tańszy. To odpowiednik 60n Fajny wzmacniacz o plastycznym brzmieniu to także Attessa Stream ma nieco lepszy moduł sieciowy. Albo bez odtwarzacza sieciowego lepiej gra Arcam A25 albo wspomniana Yamaha As1200 / Rega Elicit czy Atoll in 300 lub Cambridge EXA. Jakie kolumny? Odpisz, cytując
WaldekA Napisano Sobota o 11:13 Autor Napisano Sobota o 11:13 No właśnie pierwszym wyborem była Yamaha A-S1200 ale u nas nowa nie do dostania. A bawienie sie w użytki to nie dla mnie. Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 07:04 Napisano wczoraj o 07:04 Dnia 12.07.2025 o 10:35, Piotr Sonido napisał: PM7000n jest podobny a jednak znacznie ale to znacznie tańszy. To odpowiednik 60n Model 50/Marantz 40n to jednak spory przeskok względem 60n Odpisz, cytując
WaldekA Napisano wczoraj o 20:07 Autor Napisano wczoraj o 20:07 Sprawę można zakończyć. Docelowo wylądował Model 50 i jest fajnie. Okazał sie godnym następcą mojej Yamahy R-N602. Czy to rewolucja? Raczej nie. Gra gładko, muzykalnie, nie kłuje w uszy ale też nie zamula. Tak jak lubię. Nie mam ochoty go wyłączać. Czy zostanie u mnie na dłużej? Zobaczymy. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts