Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć. Czy pomiędzy modelem 40n a 50 Marantza, pomijając oczywiście funkcje sieciowe i wejścia cyrfowe, jest duża różnica? No i oczywiście różnice w obudowie. W 40n boczki są z amelinium. Według specyfikacji technicznej przedwzmacniacz, końcówki mocy i zasilacze są takie same. Czy mając zewnętrzny streamer warto dołożyć te kilka tysi do wyższego modelu?

Napisano
14 minut temu, WaldekA napisał:

Cześć. Czy pomiędzy modelem 40n a 50 Marantza, pomijając oczywiście funkcje sieciowe i wejścia cyrfowe, jest duża różnica? No i oczywiście różnice w obudowie. W 40n boczki są z amelinium. Według specyfikacji technicznej przedwzmacniacz, końcówki mocy i zasilacze są takie same. Czy mając zewnętrzny streamer warto dołożyć te kilka tysi do wyższego modelu?

Cześć

Czy decyzja zapadła na markę Marantz?

Patrząc w stopce, używasz chyba Yamahę RN602, może więc warto przesiąść się na wyższy model pokroju, chociażby RN1000 ? :)

https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n1000a.html?gad_source=1&gad_campaignid=17943066416&gbraid=0AAAAAD3sgsFoi1EdwNpaheBG4UJuXJG6i&gclid=CjwKCAjwyb3DBhBlEiwAqZLe5OLFJzQ7GgX98t1_OVhI-d5uIZhXM4eZTh8Ub2ShNWX4WLb2v3kbJRoC2G0QAvD_BwE

Napisano (edytowany)

Po wielu latach chciałem a-s1200 ale na nową raczej szans nie ma. RN2000 - nie podoba mi sie ten pasek😉. 2200 czy 3200 poza zasięgiem finansowym, 1000 to to samo co 800 z HDMI ARC a 800 to tylko stopień wyżej od 602. A poza tym czasem warto coś zmienić. A co do mojej 602 to cieszy już ucho kogoś innego tylko stopki jeszcze nie zaktualizowałem.

Edytowano przez WaldekA
Napisano (edytowany)
23 minuty temu, Q21 napisał:

... a ewentualnie z czasem dorzucił fajnego DACa po drodze ;) Jak Denafrips Enyo, czy iFi iDSD Neo 2 :)

Mam Eversolo DMP-A6 Master Edition  Gen 2. Ma wejścia cyfrowe.

Edytowano przez WaldekA
Napisano

Na razie dźwięk jest ok jak dla mnie. Sporo basu ale bez przesady, średnica pełna a wysokie nie kłują w uszy. Słucham na Marantzu model 40N, bo takiego wiąłem na testy, ustawionym w tryb końcówki mocy.

Napisano

Wygląd jest siwetny tych nowych MArantzów. Ale to dość drogie wzmacniacze jak na możliwości. 

Natomiast dużo stawiasz na design wiec w tej kwestii tu nikt Ci nie doradzi. 

PM7000n jest podobny a jednak znacznie ale to znacznie tańszy. 

To odpowiednik 60n

Fajny wzmacniacz o plastycznym brzmieniu to także Attessa Stream ma nieco lepszy moduł sieciowy. Albo bez odtwarzacza sieciowego lepiej gra Arcam A25 albo wspomniana Yamaha As1200 / Rega Elicit czy Atoll in 300 lub Cambridge EXA. 

Jakie kolumny?