Top Hi-Fi & Video Design Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 37 minut temu, zehoss napisał: Czy to dostosowanie (Dirac) rzeczywiście ma sens? To jest taki zaawansowany korektor ale zastanawiam się czy ma realne zastosowanie poza korektą pod pomieszczenie. Naim Unity, w tym Atom, określane są jako bardzo żywiołowe, a arcam realistyczny. Rzeczywiście Naim Atom brzmiał fajnie, chociaż bałem się (i wciąż trochę boję) tej małej mocy. Sama idea DIRAC, jest interesująca. Realnie może dużo zmienić i poprawić, ale bez zaawansowanej wiedzy w tej materii, ciężko jest oczekiwać rezultatu. "Zwykła" kalibracja ma się nijak do tej "szerokiej" Odpisz, cytując
zehoss Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu 46 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Sama idea DIRAC, jest interesująca. Realnie może dużo zmienić i poprawić, ale bez zaawansowanej wiedzy w tej materii, ciężko jest oczekiwać rezultatu. "Zwykła" kalibracja ma się nijak do tej "szerokiej" Trochę mnie ten dirac intryguje i np. chodzi mi po głowie czy to jest warte, żeby dopłacać trochę do Arcama w stosunku do Naim Atom, czy raczej lepiej skupić się na podstawowym brzmieniu wzmacniacza/zestawu a diraca traktować jako ewentualny bonus. W czwartek idę na kolejne odsłuchy, to będę porównywał kolejne typy. Sprawdzę też Cambridge audio evo 150 SE, chociaż czytałem, że poprzednia wersja miała sporo problemów z jakością wykonania (psują się). Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 7 minut temu, zehoss napisał: Trochę mnie ten dirac intryguje i np. chodzi mi po głowie czy to jest warte, żeby dopłacać trochę do Arcama w stosunku do Naim Atom, czy raczej lepiej skupić się na podstawowym brzmieniu wzmacniacza/zestawu a diraca traktować jako ewentualny bonus. W czwartek idę na kolejne odsłuchy, to będę porównywał kolejne typy. Sprawdzę też Cambridge audio evo 150 SE, chociaż czytałem, że poprzednia wersja miała sporo problemów z jakością wykonania (psują się). Ale Dirac, występuje tak naprawdę w 3 wersjach I. Najbardziej podstawowa, która wnosi mało. II. Rozszerzona ale obejmuje regulacje do pewnego poziomu! III. FULL wersja, tutaj można zrobić wszystko na każdej częstotliwości To warto wiedzieć. Odpisz, cytując
zehoss Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu 5 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Ale Dirac, występuje tak naprawdę w 3 wersjach I. Najbardziej podstawowa, która wnosi mało. II. Rozszerzona ale obejmuje regulacje do pewnego poziomu! III. FULL wersja, tutaj można zrobić wszystko na każdej częstotliwości To warto wiedzieć. W arkam jest pełne pasmo, ale bez obsługi subwoofera. Taką informację dostałem w sklepie. https://beta.dirac.com/room-correction Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 5 minut temu, zehoss napisał: W arkam jest pełne pasmo, ale bez obsługi subwoofera. Taką informację dostałem w sklepie. https://beta.dirac.com/room-correction Taki pakiet kosztuje 250 Euro. Wątpię aby wersja zaawansowana była "dodawana" Odpisz, cytując
Recommended Posts