Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
37 minut temu, zehoss napisał:

Czy to dostosowanie (Dirac) rzeczywiście ma sens? To jest taki zaawansowany korektor ale zastanawiam się czy ma realne zastosowanie poza korektą pod pomieszczenie.

Naim Unity, w tym Atom, określane są jako bardzo żywiołowe, a arcam realistyczny. Rzeczywiście Naim Atom brzmiał fajnie, chociaż bałem się (i wciąż trochę boję) tej małej mocy.

Sama idea DIRAC, jest interesująca. Realnie może dużo zmienić i poprawić, ale bez zaawansowanej wiedzy w tej materii, ciężko jest oczekiwać rezultatu. "Zwykła" kalibracja ma się nijak do tej "szerokiej"

Napisano
46 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Sama idea DIRAC, jest interesująca. Realnie może dużo zmienić i poprawić, ale bez zaawansowanej wiedzy w tej materii, ciężko jest oczekiwać rezultatu. "Zwykła" kalibracja ma się nijak do tej "szerokiej"

Trochę mnie ten dirac intryguje i np. chodzi mi po głowie czy to jest warte, żeby dopłacać trochę do Arcama w stosunku do Naim Atom, czy raczej lepiej skupić się na podstawowym brzmieniu wzmacniacza/zestawu a diraca traktować jako ewentualny bonus. W czwartek idę na kolejne odsłuchy, to będę porównywał kolejne typy. Sprawdzę też Cambridge audio evo 150 SE, chociaż czytałem, że poprzednia wersja miała sporo problemów z jakością wykonania (psują się).

Napisano
7 minut temu, zehoss napisał:

Trochę mnie ten dirac intryguje i np. chodzi mi po głowie czy to jest warte, żeby dopłacać trochę do Arcama w stosunku do Naim Atom, czy raczej lepiej skupić się na podstawowym brzmieniu wzmacniacza/zestawu a diraca traktować jako ewentualny bonus. W czwartek idę na kolejne odsłuchy, to będę porównywał kolejne typy. Sprawdzę też Cambridge audio evo 150 SE, chociaż czytałem, że poprzednia wersja miała sporo problemów z jakością wykonania (psują się).

Ale Dirac, występuje tak naprawdę w 3 wersjach

I. Najbardziej podstawowa, która wnosi mało.

II. Rozszerzona ale obejmuje regulacje do pewnego poziomu! 

III. FULL wersja, tutaj można zrobić wszystko na każdej częstotliwości

To warto wiedzieć.

Napisano
5 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Ale Dirac, występuje tak naprawdę w 3 wersjach

I. Najbardziej podstawowa, która wnosi mało.

II. Rozszerzona ale obejmuje regulacje do pewnego poziomu! 

III. FULL wersja, tutaj można zrobić wszystko na każdej częstotliwości

To warto wiedzieć.

W arkam jest pełne pasmo, ale bez obsługi subwoofera. Taką informację dostałem w sklepie.
https://beta.dirac.com/room-correction