Drey Napisano wczoraj o 12:59 Napisano wczoraj o 12:59 Panowie i Panie. Mam problem z wyborem kolumn surround. chciałbym iść w Klipsch, ponieważ taki mam zestaw na froncie- estetyka jest istotna. problem jest w tym, że na codzień kanapa jest dosunięta do ściany i surround będą stricte w rogach nad oparciem kanapy. Marzy mi się system Atmos więc chcę glosniki kierunkowe. Teraz pytanie. Czy warto upychać RP500 M II i ryzykować trącaniem głośnika podczas siadania na kanapie? Czy może takie R40/R50 (które są płytsze) ogarną mój system surround dostatecznie dobrze? Mój zestaw: Ampli Onkyo RZ50/ fronty RP8000 II / central RP504 II / Sub RP 1000SW / sufit Atmos 4x Polk Audio RC60i Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu no ja bym nie ryzykował. Domownicy zwróca na to uwagę z czasem ale będzie party z % i się zacznie. Może jakieś małe kierunkowe satelitki jak Monitor Audio Minx 12/22 Albo płaskie Klipsche jak 240D na boczne ściany? Odpisz, cytując
Drey Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu Głośników surround w wersji „małej” jest bardzo wiele. Pytanie tylko czy mój wrzucenie na surround takich maleństw nie odbije się na jakości Dolby Atmos? Bo jednak na froncie mam wg. mnie dość mocny zestaw. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Cześć Spokojnie możesz iść w Klipsche RP-140D lub RP-240D. To bardzo fajny kierunek i często wybierane surroundy. Nie odbije się to na jakości Atmosa Odpisz, cytując
Salon Planeta Dźwięku Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 23 godziny temu, Drey napisał: Panowie i Panie. Mam problem z wyborem kolumn surround. chciałbym iść w Klipsch, ponieważ taki mam zestaw na froncie- estetyka jest istotna. problem jest w tym, że na codzień kanapa jest dosunięta do ściany i surround będą stricte w rogach nad oparciem kanapy. Marzy mi się system Atmos więc chcę glosniki kierunkowe. Teraz pytanie. Czy warto upychać RP500 M II i ryzykować trącaniem głośnika podczas siadania na kanapie? Czy może takie R40/R50 (które są płytsze) ogarną mój system surround dostatecznie dobrze? Mój zestaw: Ampli Onkyo RZ50/ fronty RP8000 II / central RP504 II / Sub RP 1000SW / sufit Atmos 4x Polk Audio RC60i Pytanie czy podesłanie jakichś fotek tego układu i jak to wygląda będzie dla Ciebie problemem ? Na tej podstawie łatwiej będzie coś doradzić. Odpisz, cytując
Drey Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu 2 godziny temu, Salon Planeta Dźwięku napisał: Pytanie czy podesłanie jakichś fotek tego układu i jak to wygląda będzie dla Ciebie problemem ? Na tej podstawie łatwiej będzie coś doradzić. 2 godziny temu, Salon Planeta Dźwięku napisał: Pytanie czy podesłanie jakichś fotek tego układu i jak to wygląda będzie dla Ciebie problemem ? Na tej podstawie łatwiej będzie coś doradzić. Nie jestem pewien czy zdjęcie dobrze to zobrazuje- robiąc zdjęcie stoję w miejscu kolumn przednich. Kanapa jest dosunięta do ścianki oddzielającej salon od kuchni. Głośniki surround chciałbym zamontować na tej ściance (na jej lewej i prawej skrajni) - czerwone kwadraty orientacyjnie wskazują planowaną lokalizację głośników surround. Btw. Zdaję sobie sprawę, że aby mieć dobry odbiór Atmos, na czas seansu będę zmuszony przesunąć kanapę o metr do przodu. Odpisz, cytując
Salon Planeta Dźwięku Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 51 minut temu, Drey napisał: Nie jestem pewien czy zdjęcie dobrze to zobrazuje- robiąc zdjęcie stoję w miejscu kolumn przednich. Kanapa jest dosunięta do ścianki oddzielającej salon od kuchni. Głośniki surround chciałbym zamontować na tej ściance (na jej lewej i prawej skrajni) - czerwone kwadraty orientacyjnie wskazują planowaną lokalizację głośników surround. Btw. Zdaję sobie sprawę, że aby mieć dobry odbiór Atmos, na czas seansu będę zmuszony przesunąć kanapę o metr do przodu. A z czego zbudowana jest ta ścianka ? Odpisz, cytując
Drey Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 51 minut temu, Salon Planeta Dźwięku napisał: A z czego zbudowana jest ta ścianka ? Zielonego pojęcia nie mam. Ale obstawiam, że to gazobeton. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Baardzo blisko Nie da rady odsunać nieco kanapy? Jeśli ktoś będzie siedział nieidealnie na środku, to szybko będzie mu grało prosto do ucha. Odpisz, cytując
Drey Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Q21 napisał: Baardzo blisko Nie da rady odsunać nieco kanapy? Jeśli ktoś będzie siedział nieidealnie na środku, to szybko będzie mu grało prosto do ucha. Tak, jak wspomniałem. Zakładam, że do seansu kinowego, kanapę będę przesuwał o metr do przodu :( Odpisz, cytując
Recommended Posts