Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć.

Poszukuję możliwie, najlepszego soundbaru, ale żeby też wyglądał. Proszę, nie namawiajcie do KD, bo mam 7.1.4, szukam do drugiego TV czegoś możliwie najlepszego. Myślałem o Dionie, bo IMO dobrze zagrał jak posłuchałem go, ale może jest coś lepszego?

Pozdrawiam.

Napisano

Tylko zestaw sonosa jest ponad 2x drozszy niz q990d, a nie gra 2x lepiej. Nie ma nawet wyświetlacza... Sonos to takie apple wśród soundbarów czyli daje mniej za wyższą cenę. Natomiast jeśli chodzi o rozmiar i jakość głośników w AMBEO to w zasadzie aktywna kolumna podłogowa tyle, że leżąca poziomo i z większą ilością "kanałów". Podobno jak na belkę daje rewelacyjne efekty przestrzenne tyle, że kosztuje 11 tys chyba + ewentualny subwoofer, który można dokupić w przypadku większego pomieszczenia.

Ewentualnie zestaw sony bravia theather bar 8 lub 9 do tego subwoofer sw5 i tylne głośniki, których nazwy nie pamiętam. Z tego zestawu wyróżnia się sub grający znacznie lepiej od typowych soundbarowych subwooferów tzn. bas jest szybki, precyzyjny, mniej dudniący. Normalnie kosztuje 3 tys, ale teraz jest promocja w sklepie do zarzygania reklamowanym przez Cleo, że w zestawie z belką wychodzi za 2 tys.