Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

Mam pytanie czy nVidia shield TV pro na 100% procent prześle dźwięk DTS HD Master odtwarzając film z USB do amplitunera? Bo Playstation4 przez USB nie przesyła DTS HD Master, tylko i wyłącznie z płyty bluray DTS HD Master się włącza. Kupiłem wczoraj tego Xiaomi Mi Box Gen2, niby miał przesyłać dźwięk DTS HD Master a nie przesyła w dodatku się zacina przy pliku 40gb z USB, oddałem i nie polecam. I ponawiam pytanie z wyżej odnośnie nVidia shield TV pro.

Napisano

Na 100% to nie bo nie wiemy co to za usb i jakiego softu chcesz użyć. Generalnie Shield Pro to jedno z niewielu urządzeń obsługujących większość formatów i powinien dać radę ale j.w. @Butler chyba ma Shielda wiec pewnie powie wiecej. 

Z odtwarzaczy do kina które sa w stanie odtworzyć wszystkie standardowe formaty (a i to nie oznacza możliwości odtworzenia wszystkich plików bo zdarzają sie sciezki audio które sprawiają problemy) masz do wyboru: Firestick 4k Max 2nd gen, Nvidia Shield Pro i szereg pudełek typu Zidoo. Wszystkie male tv boxy typu Xiaomi itp. zazwyczaj odpadają na gęstym DTS albo Dolby.

Napisano (edytowany)

Nie mam Shielda. Tylko FireSticka, Zidoo i Oppo. Wszystkie potrafią odtworzyć DTS-HD, ale nigdy przez USB nie próbowałem, filmy odtwarzam sieciowo.

Edytowano przez Butler
Napisano

Nie wiemy jaki bitrate ma material o którym piszesz oraz jakiego masz pendrive. Generalnie nie ma znaczenia czy to bedzie dysk sieciowy czy usb. Chodzi o to, żeby nadążyć podawać materiał.  Dodatkowo wiele zależy od użytego Playera (soft).

Z odtwarzaczy przychodzi mi na myśl jeszcze RPI4/5 z Kodi na pokładzie.