Romczak Napisano Niedziela o 07:19 Napisano Niedziela o 07:19 Witam Mam pytanie czy nVidia shield TV pro na 100% procent prześle dźwięk DTS HD Master odtwarzając film z USB do amplitunera? Bo Playstation4 przez USB nie przesyła DTS HD Master, tylko i wyłącznie z płyty bluray DTS HD Master się włącza. Kupiłem wczoraj tego Xiaomi Mi Box Gen2, niby miał przesyłać dźwięk DTS HD Master a nie przesyła w dodatku się zacina przy pliku 40gb z USB, oddałem i nie polecam. I ponawiam pytanie z wyżej odnośnie nVidia shield TV pro. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Niedziela o 07:57 Napisano Niedziela o 07:57 Na 100% to nie bo nie wiemy co to za usb i jakiego softu chcesz użyć. Generalnie Shield Pro to jedno z niewielu urządzeń obsługujących większość formatów i powinien dać radę ale j.w. @Butler chyba ma Shielda wiec pewnie powie wiecej. Z odtwarzaczy do kina które sa w stanie odtworzyć wszystkie standardowe formaty (a i to nie oznacza możliwości odtworzenia wszystkich plików bo zdarzają sie sciezki audio które sprawiają problemy) masz do wyboru: Firestick 4k Max 2nd gen, Nvidia Shield Pro i szereg pudełek typu Zidoo. Wszystkie male tv boxy typu Xiaomi itp. zazwyczaj odpadają na gęstym DTS albo Dolby. Odpisz, cytując
Butler Napisano Niedziela o 09:00 Napisano Niedziela o 09:00 (edytowany) Nie mam Shielda. Tylko FireSticka, Zidoo i Oppo. Wszystkie potrafią odtworzyć DTS-HD, ale nigdy przez USB nie próbowałem, filmy odtwarzam sieciowo. Edytowano Niedziela o 09:03 przez Butler Odpisz, cytując
Romczak Napisano Niedziela o 10:54 Autor Napisano Niedziela o 10:54 No właśnie mi zależy na tym żeby z USB poleciało, jak jest ktoś kto posiada ten nVidia shield pro to fajnie jak by dał znać czy leci dźwięk DTS HD Master przez USB do amplitunera. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Niedziela o 13:24 Napisano Niedziela o 13:24 Nie wiemy jaki bitrate ma material o którym piszesz oraz jakiego masz pendrive. Generalnie nie ma znaczenia czy to bedzie dysk sieciowy czy usb. Chodzi o to, żeby nadążyć podawać materiał. Dodatkowo wiele zależy od użytego Playera (soft). Z odtwarzaczy przychodzi mi na myśl jeszcze RPI4/5 z Kodi na pokładzie. Odpisz, cytując
Romczak Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Znalazłem chyba problem, podpiąłem laptop tym razem i jak mam podłączony laptop z Onkyo i projektorem to gdy projektor jest włączony to mam przy pasku w windowsie na laptopie tylko stereo ale kiedy wyłącze projektor to nagle przy pasku w windowsie moge 5.1 i 7.1 włączyć, o co chodzi? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu O domyślne urządzenie audio HDMI. Nie łączyłbym tego z konkretnie dekodowanie. DTS HD MA. Odpisz, cytując
Romczak Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Z wyłączonym projektorem zrobiłem DTS a jak odpaliłem projektor to się zmieniło na DTS Neo. Tak to wygląda. WhatsApp Video 2025-08-05 at 19.14.53.mp4 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Napisz co i jak masz podłączone oraz czego używasz do odtwarzania. Nie znam Onkyo ale wyswietla jakies HDMI Through, nie chcesz zeby amplituner robił dalej passthrough. Edytowano 2 godziny temu przez PanKlor Odpisz, cytując
Romczak Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) Onkyo TX-SR 605 podłączone do projektora Optoma HD28e przez HDMI out, a laptop podłączony przez HDMI 1 do Onkyo TX-SR 605. Ja chciałbym DTS HD Master, dzwięk jest elegancki ale jak odpalam projektor to się zmienia na jakąs lipe. Dlaczego przy włączeniu projektora dźwięk z DTS HD Master sie zmienia na jakieś PCM? Edytowano 2 godziny temu przez Romczak Odpisz, cytując
Romczak Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Ok dzięki, sprawdze sobie jak wróce do domu. Odpisz, cytując
Pan tu nie stał Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Przed chwilą sprawdziłem u siebie na Shield i idzie DTS-HD Master z dysku USB. Edit: z Kodi Edytowano 1 godzinę temu przez Pan tu nie stał Odpisz, cytując
rav3k Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 22 minuty temu, Pan tu nie stał napisał: Przed chwilą sprawdziłem u siebie na Shield i idzie DTS-HD Master z dysku USB. Edit: z Kodi Jak mnie pamięć nie myli to plex również Odpisz, cytując
Pan tu nie stał Napisano 37 minut temu Napisano 37 minut temu Pewnie masz rację, nigdy nie instalowałem Plex na dłużej. Chciałem tylko odpowiedzieć na pytanie autora tematu. Odpisz, cytując
Recommended Posts