Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

wygląda że pada mi amplituner Cambrigde CRX200 i myślę nad czymś nowym. Kolumny Dali Opticon 6. Zależy mi na poprawnym dźwięku muzyki ze streamingu TIDAL , Spotify i przede wszystkim łatwość obsługi z telefonu. Głośniki 5.1 i nie będę rozbudowywał. 
Będę wysyłał Cambrigde do serwisu, możecie coś polecić. Zawiesza się, nie da się włączyć a jak się włączy to nie widzi sieci. 
pozdrawiam Przemek

Napisano

Spóbuj go jednak wysłac bo to nie będzie tania zmiana.

Może łatwośc obsługi z telefonu nie będzie należec do top ale tu wchodzi w gre

Anthem,. Arcam i NAD

Jesli obsluga jest tak kluczowa to schodzimy z jakości brzmienia stereo i wchodza Onkyo RZ70, Denon X6800

Napisano

Jak już Piotr napisał wyżej, jeśli chcesz zachować zbliżony poziom brzmienia zamiana nie będzie tania - ale CXR200 też tani nie był kiedy był sprzedawany.

Wspomniany Onkyo TX-RZ70 to już poziom zbliżony do tego Cambridge, Denon też bardzo nie będzie odbiegał. Funkcjonalnie obydwa są lata świetlne przez Cambridgem.

Z pozostałej grupy "specjalistycznych" amplitunerów jak Arcam, Anthem i NAD ze swojej strony polecamy Arcama, brzmi najlepiej i funkcjonalnie jest najbardziej przyjazny. Już modele AVR5 i AVR11 zagrają na poziomie CXR200, jeśli pójdziesz wyżej w AVR21 lub AVR31 wejdziesz na nowy poziom w kinie domowym.

Napisano

Cześć :) Jak system 5.1, to szedłbym właśnie w stronę Arcama, Anthema, a nie Onkyo, czy Denona. Najpopularniejszym wyborem, a przy tym świetnym, byłby Arcam AVR11. Brzmieniowo są świetne, obsługa po pierwszej konfiguracji nie jest moim zdaniem wielkim problemem, ale tu co człowiek, to opinia :)