Przemek66 Napisano Sobota o 16:10 Napisano Sobota o 16:10 Witam, wygląda że pada mi amplituner Cambrigde CRX200 i myślę nad czymś nowym. Kolumny Dali Opticon 6. Zależy mi na poprawnym dźwięku muzyki ze streamingu TIDAL , Spotify i przede wszystkim łatwość obsługi z telefonu. Głośniki 5.1 i nie będę rozbudowywał. Będę wysyłał Cambrigde do serwisu, możecie coś polecić. Zawiesza się, nie da się włączyć a jak się włączy to nie widzi sieci. pozdrawiam Przemek Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Spóbuj go jednak wysłac bo to nie będzie tania zmiana. Może łatwośc obsługi z telefonu nie będzie należec do top ale tu wchodzi w gre Anthem,. Arcam i NAD Jesli obsluga jest tak kluczowa to schodzimy z jakości brzmienia stereo i wchodza Onkyo RZ70, Denon X6800 Odpisz, cytując
Salon Planeta Dźwięku Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Jak już Piotr napisał wyżej, jeśli chcesz zachować zbliżony poziom brzmienia zamiana nie będzie tania - ale CXR200 też tani nie był kiedy był sprzedawany. Wspomniany Onkyo TX-RZ70 to już poziom zbliżony do tego Cambridge, Denon też bardzo nie będzie odbiegał. Funkcjonalnie obydwa są lata świetlne przez Cambridgem. Z pozostałej grupy "specjalistycznych" amplitunerów jak Arcam, Anthem i NAD ze swojej strony polecamy Arcama, brzmi najlepiej i funkcjonalnie jest najbardziej przyjazny. Już modele AVR5 i AVR11 zagrają na poziomie CXR200, jeśli pójdziesz wyżej w AVR21 lub AVR31 wejdziesz na nowy poziom w kinie domowym. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Cześć Jak system 5.1, to szedłbym właśnie w stronę Arcama, Anthema, a nie Onkyo, czy Denona. Najpopularniejszym wyborem, a przy tym świetnym, byłby Arcam AVR11. Brzmieniowo są świetne, obsługa po pierwszej konfiguracji nie jest moim zdaniem wielkim problemem, ale tu co człowiek, to opinia Odpisz, cytując
Przemek66 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Dziękuję za podpowiedzi. Rzeczywiście wymiana tania nie będzie. Przede wszystkim sprawdzę możliwość naprawy bo wg mnie to sprawa softu ewentualnie modułu sieciowego. Spróbuje w Audio Center Poland. Takich Waszych propozycji raczej się spodziewałem. Co do Arcama i Anthema to pytanie jak ogarnąć bi-amping bo kabli nie mogę zmienić (są już zabetonowane 😟 ) i Arcam najbrzydszy lepszy Anthem. Ładny jest NAD 778 i przyjazna obsługa z telefonu ale czytałem o awaryjności i problemach. Jak zwykle głos żony jest ważny bo ona głównie słucha i obsługuje. Jej najbardziej podoba się Marantz ale dźwięk może ją przekonać do czegoś innego. Odpisz, cytując
Recommended Posts