Piotr Sonido Napisano 25 września Napisano 25 września No jakiś czas na rynku były. Widze że nowe modele są podobnie skonstruowane. Z tym że to jednak inaczej raz wygląda niż u Ciebie dwa inna konstrukcja z zachowaniem wymiarow. Ale jak mówiłem to o to chodzi żebyś Ty był zadowolony. Wiec have fun! Odpisz, cytując
SkoraSkkra61 Napisano 26 września Autor Napisano 26 września Po tych (słusznych) negatywnych opiniach na temat wyglądu, zresztą sam również wspominałem że mi się to za bardzo nie podoba, więc postanowiłem przyspieszyć prace nad zmianą wyglądu całości 🙂 Wstawiłem również zdjęcie z poprzedniej generacji 🙂 żeby było widać że przesunąłem również kolumnę względem podstawy żeby to wszystko wyrównać. Wiadomo że o gustach się nie dyskutuje, ale mi się już teraz podoba zestaw jako całość, i jak na razie odkładam pomysł z budową nowych skrzyń. Odpisz, cytując
Heathen Napisano 26 września Napisano 26 września (edytowany) Jedyny minus jaki widzę to fakt że "wyprostowałeś" kolumny. Pochylenie to nie jest tylko aspekt wizualny, to jest coś co uwzględnia się na etapie projektowania. Z drugiej strony jeśli jesteś zadowolony z efektu to możesz to olać;) https://audio.com.pl/vademecum/faq/audio-zespoly-glosnikowe/18335-dlaczego-niektore-kolumny-maja-pochylone-przednie-scianki-czy-przyniesie-poprawe-pochylanie-do-tylu-normalnych-kolumn Edytowano 26 września przez Heathen 1 Odpisz, cytując
SkoraSkkra61 Napisano 26 września Autor Napisano 26 września 2 godziny temu, Heathen napisał: Pochylenie to nie jest tylko aspekt wizualny, to jest coś co uwzględnia się na etapie projektowania No właśnie się nad tym zastanawiam, i szukam przyczyny dlaczego jest teraz o wiele lepiej, pomijając niższe zejście jest jeszcze taka sprawa że kolumny grają w/g mnie lepiej i głośniej. Wcześniej nie zdarzało mi się słuchać ciszej jak -50dB, teraz przy -65dB i wejściu na piętro nadal wyraźnie słyszę co śpiewają. Dom jest wybudowany w systemie szkieletowym, więc to też pewnie pomaga trochę akustyce (dookoła wełna) Jednym z wniosków jakie mi się nasuwają, to taki że to są kolumny pokojowe, standardem w budownictwie mieszkaniowym jest wysokość około 2,5m. u mnie jest to 2,85 więc może akustyka pomieszczenia nie była odpowiednia, dźwięk nie odbijał się tak jak powinien. Teraz przez przypadek może trafiłem w ten punkt, bo naprawdę jest lepiej. Dzisiaj mam pierwszy dzień przerwy w słuchaniu muzyki, do wczoraj od chwili złożenia tej wieżyczki 🙂 codziennie słuchałem muzyki po minimum 5 godzin, po prostu nie mogłem się nasłuchać. Może dlatego że jestem "bliżej" tych głośników ? W tej chwili gdyby kogoś wprowadzić do pokoju z zasłoniętymi oczami, i nawet delikatnie puścić muzykę, to pewnie celowałby w dużo większe kolumny. Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano Czwartek o 14:26 Napisano Czwartek o 14:26 Dnia 26.09.2025 o 11:59, SkoraSkkra61 napisał: Po tych (słusznych) negatywnych opiniach na temat wyglądu, zresztą sam również wspominałem że mi się to za bardzo nie podoba, więc postanowiłem przyspieszyć prace nad zmianą wyglądu całości 🙂 Wstawiłem również zdjęcie z poprzedniej generacji 🙂 żeby było widać że przesunąłem również kolumnę względem podstawy żeby to wszystko wyrównać. Wiadomo że o gustach się nie dyskutuje, ale mi się już teraz podoba zestaw jako całość, i jak na razie odkładam pomysł z budową nowych skrzyń. Świetny pomysł z dopasowaniem wizualnym subwooferów 👍 wyglada to "zacnie". Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Dnia 26.09.2025 o 17:22, SkoraSkkra61 napisał: No właśnie się nad tym zastanawiam, i szukam przyczyny dlaczego jest teraz o wiele lepiej, pomijając niższe zejście jest jeszcze taka sprawa że kolumny grają w/g mnie lepiej i głośniej. akustyka Odpisz, cytując
Recommended Posts