tram646 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Poszukując sensownego CD do Yamahy A-S-701 lub A-S1200 (decyzja jeszcze nie zapadła) zacząłem się zastanawiać na wytworami SMSL. Mam póki co dość dobre doświadczenie z wzmacniaczami all-in-one w klasie D od nich (AO300, HA1-RAW, AS400). Ostatnio również od SMSL proste CD PL100 w użyciu z jednym z tych wzmaków. W drodze PL150 (to w zasadzie PL100 ładniej opakowany i drożej sprzedany). Przyzwoite wykonanie, i póki co dobre wrażenia z codziennego obcowania ze sprzętem SMSL w roli grania z TV, w pokoju dzieciaków czy też sypialnianego stereo do raczej niezbyt głośnego odsłuchu. Doszedłem do wniosku że może warto pochylić się nad PL200, jako że jest na DACu od AKM (4499EX), zakładam że może mieć brzmieniowo coś wspólnego z AKM4493SEQ w WiiM Pro Plus którego używam do streamowania i jego nieco ocieplone brzmienie mi pasuje. Pomyślałem więc, że PL200 mógłby być dobrym kompanem do poważniejszego sprzętu stereo. Szczególnie dlatego że wcześniej zakładałem zakup odtwarzacza CD jedynie jako transportu i podpiąć go do WiiMa jako DACa. Tymczasem PL200 ma najprawdopodobniej dobrze brzmiacy DAC i dzięki temu można by go bezpośrednio podłączyć do wzmacniacza po RCA. Dodatkowym plusem jest BT który czasem może się przydać, szczególnie że na pokładzie jest dobry DAC. Czy jest na sali ktoś kto jest szczęśliwym (albo i niekoniecznie) posiadaczem PL200 lub chociaż miał okazję go posłuchać, poużywać i zechce się podzielić tutaj swoimi wnioskami? Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowany) Nie miałem z nimi doczynienia, ale oni mają parę cdeków w różnych cenach. W tym sklepie obecnie są promocje i bardzo dobre ceny, wysyłka za darmo i żadnych opłat celnych. Najtańszy jest sam transport https://hifigo.com/collections/s-m-s-l/products/smsl-pl200t ten sam z dac na AK4499EX https://hifigo.com/collections/s-m-s-l/products/smsl-pl200 a najdroższy ma lepsze zegary zobacz w jego opisie ze zdjęciami, ale to chyba też sam transport bez dac. https://hifigo.com/products/smsl-vmv-t2 Tu masz opisane różnice między dwoma ostatnimi. https://www.audiophonics.fr/en/cd-players/smsl-vmv-t2-p-19478.html?srsltid=AfmBOopw2B0ydMtkvMteRLoQKfpUUpoNkEhcY_F_cJhPFXwA2iLps8yw Edytowano 18 godzin temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
tram646 Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Zamawiałeś coś z tego sklepu? Pytam pod kątem opłat celnych i czasu wysyłki. Cena faktycznie lepsza niż na Ali z kodami aktualnie dostępnymi. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu też nie znam tego modelu Cd od SMSL. Ale masz już sprawdzony i donrze pasujący CD303 od Yamahy. No troszke drożej. Albo coś uzywanego? Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, tram646 napisał: Zamawiałeś coś z tego sklepu? Pytam pod kątem opłat celnych i czasu wysyłki. Cena faktycznie lepsza niż na Ali z kodami aktualnie dostępnymi. Tak sklep sprawdzony, gdy kupisz powyżej 50 dolarow, wysylka darmowa i brak opłat celnych. Z reguły w ciągu 7 dni dochodzi. 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: też nie znam tego modelu Cd od SMSL. Ale masz już sprawdzony i donrze pasujący CD303 od Yamahy. No troszke drożej. Albo coś uzywanego? Piotrze te 303 dopiero co w innym temacie mocno krytykują. Odpisz, cytując
tram646 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu No właśnie, zapał do 303 mi trochę osłabł jak się trochę wgryzłem w temat. Jeśli miałbym się rozglądać za używkami to muszą one spełnić dwa dodatkowe warunki. Srebrny panel oraz max wysokość 10cm. Wnękę w szafce mam 26.5cm więc wzmak to 15.5-16cm a trzeba przecież zostali chociaż trochę miejsca na cyrkulację. To tak naprawdę emisji mieć poniżej 9cm i tu się wybór zawęża. Na blacie takiego kłócą nie postawię bo TV stoi na szafce a nie wisi na ścianie. Dlatego pomyślałem sobie o tych SMSLach. Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @tram646 Witam 🙂 Tak się składa że ja też poszukuję mały odtwarzacz CD wzmacniacz to Cyrus One HD musi pasować rozmiarem. Zerkam na różne marki i jest problem z mniejszą szerokością nie ma takich lub jest mało modeli. Teść, ProJect może coś by jeszcze znalazł? Piszesz o SMSL PL200 on wydaję się sensowny to toploader musisz mieć trochę miejsca od góry? Zerkam nieskromnie na SHANLING EC3 jest w Planeta Dźwięku w W-wie na Ochocie chyba podjade do nich i posłucham. Odpisz, cytując
tram646 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu No właśnie taki szczuplutki toploader mogę postawić zarówno na wzmaku jak i blacie szafki. Kusi ten SMSL... Odpisz, cytując
Recommended Posts