mariussmariussm Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Słuchajcie moi drodzy chciałbym was prosić o radę ,chciałbym kupić gramofon do mojego audio i proszę o podpowiedź budżet to około 5 tys ,kolumny które posiadam to focal aria 936, wzmacniacz musical fidelity MŚ 5.ogolnie słucham muzyki rock rock progresywny i tym podobne z góry dzięki za sugestie myślałem o jakimś pro ject Odpisz, cytując
Fono Master Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, mariussmariussm napisał: Słuchajcie moi drodzy chciałbym was prosić o radę ,chciałbym kupić gramofon do mojego audio i proszę o podpowiedź budżet to około 5 tys ,kolumny które posiadam to focal aria 936, wzmacniacz musical fidelity MŚ 5.ogolnie słucham muzyki rock rock progresywny i tym podobne z góry dzięki za sugestie myślałem o jakimś pro ject Akurat tak się składa,że też mnie wzięło po raz wtóry na "back to black" ,budżet podobny ,problem dzisiaj rozwiązałem🙂 Dwa tygodnie zgłębiałem temat,rozważałem różne opcje ,stanęło na Argon Audio TT-4 mkII .Nie wiem ile będziesz słuchał tego winyla i czy to będzie Twoje podstawowe żródło ,w moim przypadku robię sobie dłuższe sesje raz ,dwa razy w miesiącu i taki drapak mi wystarczy. Mam jeszcze CD-ka ,streamer z dostępem do Tidala i oraz dyski HD z tysiącami plików ( w tym "gęste" i DSD ) Dlatego najpierw trzeba określić swoje preferencje ,czy potrzebujesz "gotowca" w którym nie ma za bardzo możliwości rozbudowy oprócz wymiany wkładki ,maty i innych drobiazgów ,czy jesteś niezaspokojonym audiofilem i będziesz cały czas coś zmieniał i modyfikował . Jak wybrałem wariant pierwszy ,preferencje określiłem powyżej i teraz zostaje mi relaksować się przy winylach🙂 Rozważałem też Pro-Jecta ,jest aktualnie w ogłoszeniach Classic Evo bez wkładki w dobrej cenie ,do tego dobra wkładka ( MM lub MC w zależności jakie planujesz pre gramofonowe) i mieści się w Twoim budżecie. Ja zadzwoniłęm do Q21 ,porozmawiałem z panem Pawłem Szachnio ,przyjemna i owocna rozmowa ,dobra cena i gramofon w drodze. Taki był mój wybór ale jak masz parcie na więcej to w Q21 w outlecie (ex-demo)jest ten Pro-Ject o ,którym pisałem powyżej z wkładką MC Ortofon quintet Red za mniej niż 5kzł ale jak wspomniałem potrzebne godziwe pre gramofonowe. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Cześć Opcji jest kilka Na pewno zwróciłbym uwagę na Regę Planar 3 RS Edition, która jest limitowana i jest na dobrą sprawą najwyższym modelem Planara 3, ale z dodatkowym zasilaczem, który oddzielnie swoje kosztuje Bardzo dobre, uniwersalne granie z fajną barwą. Ciekawy jest Argon Audio TT-4 SE, czyli specjalna wersja wspomnianego wyżej modelu. Posiada wkładkę 2M Bronze. Wersję mk2 oglądamy w filmie W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy Odpisz, cytując
Recommended Posts