mariussmariussm Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Słuchajcie moi drodzy chciałbym was prosić o radę ,chciałbym kupić gramofon do mojego audio i proszę o podpowiedź budżet to około 5 tys ,kolumny które posiadam to focal aria 936, wzmacniacz musical fidelity MŚ 5.ogolnie słucham muzyki rock rock progresywny i tym podobne z góry dzięki za sugestie myślałem o jakimś pro ject Odpisz, cytując
Fono Master Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 3 godziny temu, mariussmariussm napisał: Słuchajcie moi drodzy chciałbym was prosić o radę ,chciałbym kupić gramofon do mojego audio i proszę o podpowiedź budżet to około 5 tys ,kolumny które posiadam to focal aria 936, wzmacniacz musical fidelity MŚ 5.ogolnie słucham muzyki rock rock progresywny i tym podobne z góry dzięki za sugestie myślałem o jakimś pro ject Akurat tak się składa,że też mnie wzięło po raz wtóry na "back to black" ,budżet podobny ,problem dzisiaj rozwiązałem🙂 Dwa tygodnie zgłębiałem temat,rozważałem różne opcje ,stanęło na Argon Audio TT-4 mkII .Nie wiem ile będziesz słuchał tego winyla i czy to będzie Twoje podstawowe żródło ,w moim przypadku robię sobie dłuższe sesje raz ,dwa razy w miesiącu i taki drapak mi wystarczy. Mam jeszcze CD-ka ,streamer z dostępem do Tidala i oraz dyski HD z tysiącami plików ( w tym "gęste" i DSD ) Dlatego najpierw trzeba określić swoje preferencje ,czy potrzebujesz "gotowca" w którym nie ma za bardzo możliwości rozbudowy oprócz wymiany wkładki ,maty i innych drobiazgów ,czy jesteś niezaspokojonym audiofilem i będziesz cały czas coś zmieniał i modyfikował . Jak wybrałem wariant pierwszy ,preferencje określiłem powyżej i teraz zostaje mi relaksować się przy winylach🙂 Rozważałem też Pro-Jecta ,jest aktualnie w ogłoszeniach Classic Evo bez wkładki w dobrej cenie ,do tego dobra wkładka ( MM lub MC w zależności jakie planujesz pre gramofonowe) i mieści się w Twoim budżecie. Ja zadzwoniłęm do Q21 ,porozmawiałem z panem Pawłem Szachnio ,przyjemna i owocna rozmowa ,dobra cena i gramofon w drodze. Taki był mój wybór ale jak masz parcie na więcej to w Q21 w outlecie (ex-demo)jest ten Pro-Ject o ,którym pisałem powyżej z wkładką MC Ortofon quintet Red za mniej niż 5kzł ale jak wspomniałem potrzebne godziwe pre gramofonowe. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Cześć Opcji jest kilka Na pewno zwróciłbym uwagę na Regę Planar 3 RS Edition, która jest limitowana i jest na dobrą sprawą najwyższym modelem Planara 3, ale z dodatkowym zasilaczem, który oddzielnie swoje kosztuje Bardzo dobre, uniwersalne granie z fajną barwą. Ciekawy jest Argon Audio TT-4 SE, czyli specjalna wersja wspomnianego wyżej modelu. Posiada wkładkę 2M Bronze. Wersję mk2 oglądamy w filmie W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu https://www.q21.pl/pro-ject-x2-pick-it-ds2-mm-orzech.html https://nautilus2.pl/manualne/31714-12284-pro-ject-x2-z-wkladka-2m-silver-szczotka-do-plyt-clean-it-gratis-9120097821584.html#/45-kolor-bialy Odpisz, cytując
Recommended Posts