Gumowe Ucho Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Przejechalem raz DIRAC Quick setup i Pionek gra w porównaniu do Sony TA-AN1000, na tym samym poziomie glosnosci w TV, całkiem cicho. Oprócz tego ze czuję się jakbym obił dom akustycznymi ustrojstwami. Wiem, ze jest masa ustawień ale chciałem wykluczyć ten taki problem że Onkyo/Pioneer załącza jakiś niewyświetlony tryb eco? Odpisz, cytując
Butler Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Nie ma czegoś takiego jak ten sam poziom głośności bo co marka i model to skalowanie dźwięku jest inne. Rozumiem że max VOL jest wystarczający? Takie rozwiązanie z powolnym wzrostem docenia się przy chęci cichych odsłuchów. Mnie za to irytuje że na ekranie TV (TCL) poziom VOL miga przy zmianie nie pokazując wartości, widzę ją jedynie na ekranie wyświetlacza ampli. Wgraj krzywe Storm Audio, te domyślne są do bani. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Różnica będzie, ale jeśli jesteś w stanie osiągnąć docelową głośność, to bym się nie przejmował Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) Nie wiem jak jest w pioneerze, ale np. w Denonie są ustawienia takie jak loudness management, który tak jakby kompresuje dźwięk no i może się wydawać cichszy na niższych głośnościach, może pioneer też coś takiego ma? Albo ustawienia dirac? No i ogólnie to pewnie wystarczy pogłośnić na amplitunerze, jeśli jest zapas i nie brakuje to bym się nie przejmował. Edytowano 4 godziny temu przez Saimons69 Odpisz, cytując
Recommended Posts