Tomasz Kluczynski Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 13 minut temu, Nektores napisał: W sensie zastanawiasz się nad tym nowym Samsungiem 990f? Można powiedzieć, że o tym myślę. Ale z drugiej strony nie za bardzo gdzie miałbym samą belkę ułożyć, bo tv wiszący pod mocnym kątem, a na komodzie nie ma miejsca bo sprzęt stereo cały stoi. Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, Tomasz Kluczynski napisał: Można powiedzieć, że o tym myślę. Ale z drugiej strony nie za bardzo gdzie miałbym samą belkę ułożyć, bo tv wiszący pod mocnym kątem, a na komodzie nie ma miejsca bo sprzęt stereo cały stoi. W zestawie masz uchwyt mocujący do ściany. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, bramowicz1 napisał: W zestawie masz uchwyt mocujący do ściany. No nie wiem czy to by było dobre wyjście, bo tv jest powieszony w dużej odegłości od ściany, dół około pół metra , a góra 70cm. Na komodzie też nie zmieszczę. Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Ale widzę, że TV na uchwycie można cofnąć trochę do tyłu. A w soundbarze moduły Atmosowe są skierowane do góry pod kątem 45 stopni. Przednie w stronę słuchacza więc nie powinno tłumić. Odpisz, cytując
Nektores Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu 44 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: Można powiedzieć, że o tym myślę. Ale z drugiej strony nie za bardzo gdzie miałbym samą belkę ułożyć, bo tv wiszący pod mocnym kątem, a na komodzie nie ma miejsca bo sprzęt stereo cały stoi. Ja mam podobny problem... U mnie belka zmieści się na stoliku ale problemem są nogi od TV (przecież ich nie obetnę... :))) A nie chcę wieszać TV na ścianie. Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu To pozostaje zmiana stolika z odpowiednio szerokim blatem. U mnie TV też ma nóżki i mieści się soundbar.😉 Odpisz, cytując
Nektores Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, bramowicz1 napisał: To pozostaje zmiana stolika z odpowiednio szerokim blatem. U mnie TV też ma nóżki i mieści się soundbar.😉 Stolik ma 1,5m zatem idealnie pasuje pod belkę tylko nie jest mega głęboki... Z kolei nóżki od TV idą pod skosem... Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Nektores napisał: Stolik ma 1,5m zatem idealnie pasuje pod belkę tylko nie jest mega głęboki... Z kolei nóżki od TV idą pod skosem... Przejęzyczyłem się odpowiednio głęboki. I rozumiem, że to dylemat. Sam taki miałem bo stary nie pasował. Odpisz, cytując
Nektores Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 23 minuty temu, bramowicz1 napisał: Przejęzyczyłem się odpowiednio głęboki. I rozumiem, że to dylemat. Sam taki miałem bo stary nie pasował. No cóż, trzeba szukać jakiegoś innego rozwiązania albo modelu soundbara. Stolika nie wymienię haha :)))) 1 Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 54 minuty temu, Nektores napisał: No cóż, trzeba szukać jakiegoś innego rozwiązania albo modelu soundbara. Stolika nie wymienię haha :)))) Powodzenia i dobrego wyboru w soundbarze. Na naszych forach mało o soundbarach bo jest grupka osób tylko i wyłącznie preferująca AVR. Za to na Forum AVS i Reddit można poczytać sporo opini o konkretnych modelach. Odpisz, cytując
Nektores Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Dziękuję Mam jeszcze jedno pytanie, jeśli chodzi o te dwa modele: 1. Bose Smart soundbar + Bass Module 500 moduł basowy (komplet) 2. SONOS ARC ULTRA soundbar + SUB MINI subwoofer (komplet) Który? Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Żaden, przecież masz stereo! Podłącz wzmaka do telewizora po prostu, te kolumny zrobią robotę. Na pewno któryś klocek będzie miał wejście. Dosłownie żal nie skorzystać. A taka belka na odbijanego to żaden Atmos w każdym razie. Edytowano 3 godziny temu przez Gumowe Ucho Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 14 minut temu, Gumowe Ucho napisał: Żaden, przecież masz stereo! Podłącz wzmaka do telewizora po prostu, te kolumny zrobią robotę. Na pewno któryś klocek będzie miał wejście. Dosłownie żal nie skorzystać. A taka belka na odbijanego to żaden Atmos w każdym razie. Przeczytał byś temat od początku , zanim coś takiego napiszesz. Pisałem ,mam stereo za ponad 40tys zł i w muzie gra to super, ale jako dzwięk z tv dużo lepiej się sprawdza soundbar Polka. Edytowano 3 godziny temu przez Tomasz Kluczynski 1 Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 24 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: Przeczytał byś temat od początku , zanim coś takiego napiszesz. Pisałem ,mam stereo za ponad 40tys zł i w muzie gra to super, ale jako dzwięk z tv dużo lepiej się sprawdza soundbar Polka. To trochę słabo. I tak byłoby mi żal nie skorzystać z takiego sprzętu i kombinowałbym odsłuch we współpracy z subwooferem (nie wiem czy wzmacniacz ma opcję jakiegoś crossoveru) na potrzeby filmów. W cenie belki będą pewnie bardzo porządne konstrukcje. Na centralny głośnik też za bardzo nie ma miejsca więc nie będę sugerował KD. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Nektores napisał: Dziękuję Mam jeszcze jedno pytanie, jeśli chodzi o te dwa modele: 1. Bose Smart soundbar + Bass Module 500 moduł basowy (komplet) 2. SONOS ARC ULTRA soundbar + SUB MINI subwoofer (komplet) Który? Z trochę wyższej półki cenowej poczytaj też o Sennheiser Ambeo Plus z dedykowanym subem. Obecnie sporo taniej niż jeszcze rok temu. https://www.x-kom.pl/p/1075226-soundbar-sennheiser-ambeo-soundbar-plus.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMAX - AUDIO%2C ALL%2C ALL (PL%2C periodic) - P01M106&utm_id=19252535179&gad_source=1&gad_campaignid=19246012554&gclid=EAIaIQobChMIgv-N0e3EjwMVNlWRBR2a0DrgEAQYAyABEgJKWvD_BwE Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, Nektores napisał: Dziękuję Mam jeszcze jedno pytanie, jeśli chodzi o te dwa modele: 1. Bose Smart soundbar + Bass Module 500 moduł basowy (komplet) 2. SONOS ARC ULTRA soundbar + SUB MINI subwoofer (komplet) Który? Rozumiem, że mówisz o tych zestawach: 1. https://sklep.audiocolor.pl/sklep/marki/bose-marki/bose_kino_domowe/bose-smart-soundbar-bass-module-500-modul-basowy-surround-speakers-glosniki-dzwieku-przestrzennego-komplet/ 2. https://sklep.audiocolor.pl/sklep/marki/sonos-marki/sonos-arc/sonos-arc-ultra-soundbar-sub-mini-subwoofer-komplet/ Jeśli tak to trudny wybór. Sonos Arc Ultra to listwa Premium. Ale ten zestaw akurat ze słabym 6'5 calowym subem i bez surrond. Bose w tym przypadku to ta listwa: https://www.bose.pl/pl_pl/products/speakers/home_theater/bose-smart-soundbar.html#v=SSB-SOUNDBAR-BLK-220V-EU I dobry 10 calowy sub oraz niewielkie surroundy. Listwa przeciętna w tym przypadku i nie wiem ile ma fizycznie kanałów. Sądząc po rozmiarach to fizycznie 3.1.2 i symulowane Dolby Atmos. I by się zgadzało bo w opisie zaznaczyli, ze listwa ma 5 głośników w tym dwa dipolowe skierowane do góry. I według niektórych specyfikacji tylko 50 Wat. Skłoniłbym się raczej na mocniejszą listwę biorąc pod uwagę twój metraż. Bo jeśli chodzi o Bose Smart Ultra i 900 to 5.1.2 (9 głośników). Generalnie to listwa, sub i tylne głośniki. Tego sie trzymaj. Edytowano 2 godziny temu przez bramowicz1 Odpisz, cytując
Nektores Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 25 minut temu, majkel74 napisał: Z trochę wyższej półki cenowej poczytaj też o Sennheiser Ambeo Plus z dedykowanym subem. Obecnie sporo taniej niż jeszcze rok temu. https://www.x-kom.pl/p/1075226-soundbar-sennheiser-ambeo-soundbar-plus.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMAX - AUDIO%2C ALL%2C ALL (PL%2C periodic) - P01M106&utm_id=19252535179&gad_source=1&gad_campaignid=19246012554&gclid=EAIaIQobChMIgv-N0e3EjwMVNlWRBR2a0DrgEAQYAyABEgJKWvD_BwE Dzięki za info. To nie wiem czy w tym przypadku nie będzie lepszy Dion Devialet… 23 minuty temu, bramowicz1 napisał: Rozumiem, że mówisz o tych zestawach: 1. https://sklep.audiocolor.pl/sklep/marki/bose-marki/bose_kino_domowe/bose-smart-soundbar-bass-module-500-modul-basowy-surround-speakers-glosniki-dzwieku-przestrzennego-komplet/ 2. https://sklep.audiocolor.pl/sklep/marki/sonos-marki/sonos-arc/sonos-arc-ultra-soundbar-sub-mini-subwoofer-komplet/ Jeśli tak to trudny wybór. Sonos Arc Ultra to listwa Premium. Ale ten zestaw akurat ze słabym 6'5 calowym subem i bez surrond. Bose w tym przypadku to ta listwa: https://www.bose.pl/pl_pl/products/speakers/home_theater/bose-smart-soundbar.html#v=SSB-SOUNDBAR-BLK-220V-EU I dobry 10 calowy sub oraz niewielkie surroundy. Listwa przeciętna w tym przypadku i nie wiem ile ma fizycznie kanałów. Sądząc po rozmiarach to fizycznie 3.1.2 i symulowane Dolby Atmos. I by się zgadzało bo w opisie zaznaczyli, ze listwa ma 5 głośników w tym dwa dipolowe skierowane do góry. I według niektórych specyfikacji tylko 50 Wat. Skłoniłbym się raczej na mocniejszą listwę biorąc pod uwagę twój metraż. Bo jeśli chodzi o Bose Smart Ultra i 900 to 5.1.2 (9 głośników). Generalnie to listwa, sub i tylne głośniki. Tego sie trzymaj. Dzięki za odpowiedź. Zgadza się, chodzi o te dwa zestawy… Bose Smart Ultra w pełnym zestawie to około 9 tys. W podobnej cenie jest Dion Devialet, i myślę, że może grać lepiej niż Bose… W takim razie najlepszym rozwiązaniem w sensie takim kompromisowym będzie Samsung HW-Q990f… 😎 2 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dnia 5.09.2025 o 11:31, Nektores napisał: A jak wygląda słuchanie muzyki w tym zestawie? Na pewno wspaniale. No przecież masz na pewno w domu głośnik BT. Będzie grać tak samo. To tak, jakbyś chciał kupić powiedzmy Mazdę MX-5 i pytał, jak to pojedzie po lesie. Soundbar służy do poprawy dźwięku z TV - i tyle. Panią z Wiadomości ma być dobrze słychać a nie Chopina. Odpisz, cytując
Nektores Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, il Dottore napisał: Na pewno wspaniale. No przecież masz na pewno w domu głośnik BT. Będzie grać tak samo. To tak, jakbyś chciał kupić powiedzmy Mazdę MX-5 i pytał, jak to pojedzie po lesie. Soundbar służy do poprawy dźwięku z TV - i tyle. Panią z Wiadomości ma być dobrze słychać a nie Chopina. Dość często w TV leci muzyka, nie tylko Pani z Wiadomości… Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 52 minuty temu Napisano 52 minuty temu 57 minut temu, Nektores napisał: Dość często w TV leci muzyka, nie tylko Pani z Wiadomości… To prawda, jest MTV, jest TV Disco Polo, są koncerty na mainstreamowych kanałach. No więc soundbar powinien zagrać to lepiej niż głośniki TV. Odpisz, cytując
Recommended Posts