reaction73 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Witam serdecznie, to mój pierwszy post na tym forum. Mam pokój 12m^2 , łóżko i telewizor przy ścianie na stojaku. Chcę zbudować coś z atmos 5.1.2 (z głośnikami atmos które będą położone na kolumnach przednich). Oglądam filmy w bluray (atmos) oraz słucham muzyki - rock/klasyczna/rap/elektroniczna Da rade zbudować jakiś zestaw w tym budżecie? Małe przyjemne kino z fajnymi efektami. W internecie widziałem zestaw Teufel Theater 500, nie bardzo się znam, na ten moment mam w pokoju edifier r2850db + edifier t5 sub. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu cześć Nie masz na pewno żadnej opcji zamontowania Atmosów na suficie? Ogółem bardzo wstępnie zasugeruję zestaw na Klipschu - RP-140D + RP-1000SW Do tego np. Denon AVR-X1800H i będzie przyjemny set na start Warto też sprawdzić Monitor Audio Bronze 50 7G, czy KEF Q1 Meta. W razie czego zapraszam do kontaktu Odpisz, cytując
Raj Arjun Singh Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu With ₹8k, a full 5.1.2 Atmos setup isn't realistic. Focus first on quality 2.1 your Edifiers are fine for now, but upgrade to a stronger sub (used if possible). Good bass + proper placement will transform movies and music far more than cheap Atmos add-ons. Later, save for an AVR and surrounds to expand. Teufel Theater 500 is solid but far above this budget and needs an AVR. Start small, build step by step you'll get a pleasant cinema without wasting money. Odpisz, cytując
Recommended Posts