maciek72 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Wysuń głośniki do przodu . Proszę Odpisz, cytując
Kamil1 P. Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, maciek72 napisał: Wysuń głośniki do przodu . Proszę na pewno cenna rada, ale to nie przejdzie jeszcze bardziej. Na zdjęciach tego nie widać, ale do części salonu z TV wchodzi się właśnie od strony kolumny lewej (widać ją wtedy z boku), więc po wysunięciu kolumna będzie jeszcze bardziej widoczna. A drugi powód jest bardzo prozaiczny - kupiłem za krótki kabel (2m), myślałem, że wystarczy z zapasem, a jest na styk i jest wyciągnięty na maxa (musiałbym przesunąć amplituner bardziej na środek). Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Co bym zrobił na Twoim miejscu: 1. Zastanowił się jak chcesz ewentualnie zamocować monitory one jednak są całkiem spore i dalej będą wystawać przed TV. Jeżeli to nie problem to rozważaj je dalej. 2. Pojechał i posłuchał zestawów które wybrałeś, ewentualnie niższych serii. Zaraz zrozumiesz dlaczego 😉 3. Kupił jednak lepszy głośnik centralny (podstawa w kinie) oraz umieścił go jak najbliżej krawędzi, trochę podniósł, ewentualnie podniósł tylko z przodu i skierował w stronę głowy słuchacza. Teraz jest średnio ustawiony i masz mase odbić od szafki. To nic z czym sobie kalibracja nie poradzi ale można lepiej. 4. Idziesz w małe zestawy głośnikowe, tym bardziej istotna jest zmiana subwoofera (chyba, że na to przyjdzie czas). Odpisz, cytując
Kamil1 P. Napisano 53 minuty temu Autor Napisano 53 minuty temu 25 minut temu, PanKlor napisał: Co bym zrobił na Twoim miejscu: 1. Zastanowił się jak chcesz ewentualnie zamocować monitory one jednak są całkiem spore i dalej będą wystawać przed TV. Jeżeli to nie problem to rozważaj je dalej. 2. Pojechał i posłuchał zestawów które wybrałeś, ewentualnie niższych serii. Zaraz zrozumiesz dlaczego 😉 3. Kupił jednak lepszy głośnik centralny (podstawa w kinie) oraz umieścił go jak najbliżej krawędzi, trochę podniósł, ewentualnie podniósł tylko z przodu i skierował w stronę głowy słuchacza. Teraz jest średnio ustawiony i masz mase odbić od szafki. To nic z czym sobie kalibracja nie poradzi ale można lepiej. 4. Idziesz w małe zestawy głośnikowe, tym bardziej istotna jest zmiana subwoofera (chyba, że na to przyjdzie czas). Dziękuję za odpowiedź. Podoba mi się kombinacja focal 302, do tego albo taki sam centralny albo inny focal. Subwoofer wtedy od razu do wymiany. Ale idę szukać, czy gdziekolwiek tego posłucham. Czy myślisz, że do takiej kombinacji Arcam to przerost formy nad treścią czy będzie ok? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 26 minut temu Napisano 26 minut temu 25 minut temu, Kamil1 P. napisał: Subwoofer wtedy od razu do wymiany. Próbowałbym zgrać Twój stary z tym nowym. Co 2 subwoofery to nie jeden. 26 minut temu, Kamil1 P. napisał: Czy myślisz, że do takiej kombinacji Arcam to przerost formy nad treścią czy będzie ok? Myślę, że nie ma sensu go zmieniać. Odpisz, cytując
Recommended Posts