teggyguy Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Cześć, mam nadzieje ze wybrałem dobry dział haha. Jestem tutaj nowy, Moi drodzy potrzebuje pomocy w wyborze soundbara/głośnika/kina domowego do mojego telewizora. Jestem totalnym laikiem, mój budżet to skromne 1000-1200zł. Zastosowanie to głównie słuchanie muzyki, ale wieczorami często oglądamy z moją kobietą filmy. Sprzęt ma być tylko i wyłàcznie podłączony do telewizora marki Philips. Pokój wielkości około 20 metrów kwadratowych. Na co się zdecydować? Prosiłbym tylko o konkretne nazwy modeli 😅. Odpisz, cytując
lalka Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) W tym budżecie,będąc to na Twoim miejscu bardziej zastanawiał bym się nad jakąś restauracją i romantyczną kolacją przy świecach, na którą mógłbyś zabrać swoją Kobitę ,by spędzić mile czas, niż celował w jakikolwiek sprzęt. HAHA ! 🤣 Edytowano 2 godziny temu przez lalka 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 15 minut temu, lalka napisał: W tym budżecie, to na Twoim miejscu bardziej zastanawiał bym się nad jakąś restauracją i romantyczną kolacją, na którą mógłbyś zabrać swoją Kobitę ,by spędzić mile czas, niż celować w jakikolwiek sprzęt. HAHA ! 🤣 Bzdura. Za 1200 PLN (bądź dokładając 200 - 300 zł) spokojnie w sprzęcie używanym można znaleźć coś co zagra całkiem przyzwoicie. https://www.olx.pl/d/oferta/dali-spektor-2-black-kolumny-podstawkowe-super-stan-na-gwarancji-CID99-ID176RrE.html https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-smsl-q5-CID99-ID17pm9h.html To tylko dwa przykłady. Jest tylko kilka pytań, na które autor tematu musi odpowiedzieć: 1) jak rozkładają się proporcje między słuchaniem muzyki a oglądaniem TV? 2) co ma być źródłem muzyki: odtwarzacz CD, gramofon, streaming? 3) czy muzyka ma być słuchana "w skupieniu", czy ma grać do kotleta? Warto też, żeby autor wrzucił jakieś zdjęcie bądź szkic pokoju, w którym ma stanąć sprzęt. Pozdrawiam Odpisz, cytując
teggyguy Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 45 minut temu, lalka napisał: W tym budżecie,będąc to na Twoim miejscu bardziej zastanawiał bym się nad jakąś restauracją i romantyczną kolacją przy świecach, na którą mógłbyś zabrać swoją Kobitę ,by spędzić mile czas, niż celował w jakikolwiek sprzęt. HAHA ! 🤣 Ale jesteś zabawny! Wyobraź sobie, że nie każdy jest edgy audiofilem tak jak ty, który chce kupować sprzęty po kilka tysięcy złotych. Niektórzy chcą coś co po prostu będzie grało głośniej i lepiej niż głośniki wbudowane w telewizor. Skąd się biorą tacy ludzie to nie mam pytań 🤦🤦 25 minut temu, KrólKiczu napisał: Bzdura. Za 1200 PLN (bądź dokładając 200 - 300 zł) spokojnie w sprzęcie używanym można znaleźć coś co zagra całkiem przyzwoicie. https://www.olx.pl/d/oferta/dali-spektor-2-black-kolumny-podstawkowe-super-stan-na-gwarancji-CID99-ID176RrE.html https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-smsl-q5-CID99-ID17pm9h.html To tylko dwa przykłady. Jest tylko kilka pytań, na które autor tematu musi odpowiedzieć: 1) jak rozkładają się proporcje między słuchaniem muzyki a oglądaniem TV? 2) co ma być źródłem muzyki: odtwarzacz CD, gramofon, streaming? 3) czy muzyka ma być słuchana "w skupieniu", czy ma grać do kotleta? Warto też, żeby autor wrzucił jakieś zdjęcie bądź szkic pokoju, w którym ma stanąć sprzęt. Pozdrawiam 1) 70% słuchanie muzyki, 30% oglądanie filmów i seriali. 2)Streaming z aplikacji w telewizorze. 3)Do tzw. kotleta Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, teggyguy napisał: 1) 70% słuchanie muzyki, 30% oglądanie filmów i seriali. 2)Streaming z aplikacji w telewizorze. 3)Do tzw. kotleta Ja celował bym w zestaw stereo ale są ludzie, którym do słuchania do tak zwanego kotleta spokojnie wystarcza soundbar. A czy miałeś kiedykolwiek możliwość słuchania muzyki na soudbarze i kolumnach? I jeszcze raz - czy możesz wrzucić szkic pomieszczenia z zaznaczonym miejscem na TV i zestaw grający? Odpisz, cytując
Recommended Posts