Nowy75 Napisano 14 września 2025 Napisano 14 września 2025 Kolega wiezie do domu lampiaka DIY . Jak wrócę z delegacji ,postaram się o więcej fotek z detalami. Sytuacja jest dość tajemnicza,konstruktora widziałem kilkukrotnie,ale nie było możliwości pogadania. Z tego co wiem sam nawija trafa i przygotowuje płytki ze ścieżkami , więc to nie jakiś składak z gotowców. Póki co, mój kalendarz wyklucza wizytę,ale postaram się o kontakt telefoniczny, żeby pozyskać więcej informacji z danymi technicznymi ,czy jakimiś szczegółami konstrukcyjnymi. Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 14 września 2025 Napisano 14 września 2025 Z wyglądu Unison Reserch 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 14 września 2025 Autor Napisano 14 września 2025 @Slawko69 też tak pomyślałem. Będę wiedział,czy konstruktor użył "budy" Unisona,czy to jej kopia. Sam o lampach wiem tyle, że są i że mam je w preampie,ale liczę na to , że jeśli wprowadzę konstruktora na Forum, może się wywiązać interesująca dyskusja wśród lampiarze😁 Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 15 września 2025 Napisano 15 września 2025 (edytowany) A co to za pokrętła na froncie? Po lewej to chyba wzmacniacz słuchawkowy, a po prawej - czyżby korekcja? Mierniki na froncie pokazujące prąd podkładowy bias, reguluje się go spadkiem napięcia na rezystorze , czy tylko podgląd, bo jest autobias? Edytowano 15 września 2025 przez Wito76 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 15 września 2025 Napisano 15 września 2025 Wygląda na balans i korekcję. Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 15 września 2025 Napisano 15 września 2025 1 minutę temu, michaudio napisał: Wygląda na balans i korekcję. Niektórzy się ucieszą, a niektórzy zmartwią. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 15 września 2025 Autor Napisano 15 września 2025 Koledzy, zjadę z delegacji, obejrzę na żywo po weekendzie, będzie więcej fotek i może pożytecznych informacji. Kumpel, który to dostał od konstruktora, zupełnie zielony,nawet nie wie, jakie lampy wiózł . Nie ma też ani do czego podłączyć,ani na czym słuchać 😁 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 15 września 2025 Napisano 15 września 2025 7 minut temu, Nowy75 napisał: Kumpel, który to dostał od konstruktora, zupełnie zielony,nawet nie wie, jakie lampy wiózł . Nie ma też ani do czego podłączyć,ani na czym słuchać 😁 Kurczę, gdzie takie rzeczy rozdają? Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 15 września 2025 Autor Napisano 15 września 2025 @Grzesiek202 w Białymstoku😁. Stara przyjaźń,teraz sprzęt w Olsztynie,a ja,cholera,w Radomiu Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 15 września 2025 Napisano 15 września 2025 No właśnie najważniejszego zabrakło, na jakich lampach to śmiga. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 15 września 2025 Autor Napisano 15 września 2025 @Wito76 dowiemy się wkrótce ,jak sprzęt się znajdzie w moim zasięgu. Dzwoniłem do właściciela/ nie konstruktora/ , zadeklarował się nawet wypożyczyć,bo pomyślałem, że mógłbym nawet podjechać do życzliwego forumowego lampiarza, żeby odsłuchał na swoim terenie, oczywiście jeśli nie byłby to Kraków,bo jestem z okolic Olsztyna😁 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 15 września 2025 Napisano 15 września 2025 Konstruktor nie ma tego więcej?😃 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 15 września 2025 Napisano 15 września 2025 27 minut temu, Nowy75 napisał: jestem z okolic Olsztyna😁 Okolice nad Narie sięgają? 😉 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 15 września 2025 Autor Napisano 15 września 2025 6 minut temu, Slawko69 napisał: Konstruktor nie ma tego więcej?😃 Kolejny egzemplarz ma u siebie ,ale zaklepany przez chętnego. Moim zdaniem "chętny" wie tyle ,że kupuje wznak lampowy i tylko to. Z kolei kolega obdarowany ,jak już pisałem, zupełnie zielony i też nie wie ,co dostał 😁. Może mamy geniusza,a może to garażowa dłubanina? Trza sprawdzić 😁 10 minut temu, pairtick napisał: Okolice nad Narie sięgają? 😉 Wszystko zależy od perspektywy,a z perspektywy Krakowa ,tak😁 @pairtick ojciec gościa, który wypożycza sprzęt wodny ze zdjęcia mieszkał na stancji u mojej teściówki- uroki życia na prowincji😁 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 15 września 2025 Napisano 15 września 2025 44 minuty temu, Nowy75 napisał: Wszystko zależy od perspektywy,a z perspektywy Krakowa ,tak😁 @pairtick ojciec gościa, który wypożycza sprzęt wodny ze zdjęcia mieszkał na stancji u mojej teściówki- uroki życia na prowincji😁 Balowało się w okolicy, 'Baba Jaga' 😇 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 15 września 2025 Autor Napisano 15 września 2025 @pairtick maleńki ten nasz świat 😁 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts