Skocz do zawartości

Kolumny aktywne jako kino domowe bez blosnikow za plecami. Poprostu 2. 0

Recommended Posts

Napisano

Cześć. Chodzi mi o to że zastanawiam się nad zmiana

Mam teraz amplituner i 5.1 Boston acoustic Cs 260ii. Ale głośniki tylne mam podłączone a subwoofer mam w szafie i też nie dziala bo mały szkrab by zepsuł. Chciał bym to zamienić na klipsch the five. I ogólnie czytałem że grają super. Ale niewiem ile prądu pobierają. I moje pytanie jest takie czy do tych klipsch the five można jeszcze dołożyć jakiś ich głośnik centralny żeby jeszcze polepszyć doznania z oglądania filmow

Napisano

Cześć :) Do tych Klipschy nie podłączysz centralnego, a nawet jakbyś chciał iść w takie kino 3.0/3.1 to lepiej już pozostać przy stereo w mojej opinii ;) 

Klipsche to fajna opcja, dynamiczne i żywe granie. Warto posłuchać ;) W razie czego zapraszam do kontaktu :) 

Napisano
Dnia 14.09.2025 o 21:07, Zylka napisał:

Cześć. Chodzi mi o to że zastanawiam się nad zmiana

Mam teraz amplituner i 5.1 Boston acoustic Cs 260ii. Ale głośniki tylne mam podłączone a subwoofer mam w szafie i też nie dziala bo mały szkrab by zepsuł. Chciał bym to zamienić na klipsch the five. I ogólnie czytałem że grają super. Ale niewiem ile prądu pobierają. I moje pytanie jest takie czy do tych klipsch the five można jeszcze dołożyć jakiś ich głośnik centralny żeby jeszcze polepszyć doznania z oglądania filmow

https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-aktywne/elac-connex-dcb61.html

Dołączam Ci nowy projekt od Elaca,model Connex DCB61 który zauważalnie przebija debiutanta z tej rodziny, czyli Connexa.

Napisano

Ty chcesz zostawić ten amolituner i zmienić kolumny czy zmienić całkiem system? 

Bo ten Klipsch to aktywne kolumny. Do nich nie dołozysz centralnego. 

Chcesz zmienić kompletnie system na 2.0 i zrezygnować z amplitunera? 

Osobiscie nei specjalnie jestem zwolennikiem układów 3.0