selphy Napisano 6 maja 2009 Udostępnij Napisano 6 maja 2009 WitamZamierzam kupić Cd do 500 zł(będzie grał z DT880 PRO+wzmacniacz słuchawkowy) , zastanawiam się pomiędzy:- Rotel RCD-02- LUXMAN D-322- MARANTZ CD-72Proszę o pomoc w wyborzePozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frestaylerek Napisano 6 maja 2009 Udostępnij Napisano 6 maja 2009 Widzę ze ma Pan ten sam problem co ja, ja raczej skłaniam się do Marantza 63-67SE ale nie wiem czy mam racje, może ktoś kto bardziej się orientuję w tym temacie doradzi nam co wybrać w tej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
selphy Napisano 6 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 maja 2009 Ja osobiście skłaniam się do Marantza(ma dużo pochlebnych opinii), Luxman ma chyba słabe części w tym modelu, o Rotelu nic nie wiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frestaylerek Napisano 7 maja 2009 Udostępnij Napisano 7 maja 2009 Ja tez slyszalem i czytalem tutaj na forum ze Marantz a szczegolnie wlasnie modele 63-67 najlepiej z oznaczeniami SE oraz mkII sa warte uwagi mozna je tez poddac tuningowi ktory ponoc znaczaco poprawia jakosc dzwieku, ale caly czas sie wlasnie zastanawiam czy tylko Marantz w tym przedziale cenowym jest godny uwagi czy moze jeszcze cos innego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 7 maja 2009 Udostępnij Napisano 7 maja 2009 Miałem tego Rotela ,całkiem niezły player ale chyba raczej nieosiągalny w cenie poniżej 1000 zł . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frestaylerek Napisano 7 maja 2009 Udostępnij Napisano 7 maja 2009 Ten Rotel jest własnie na aukcji do wzięcia za 829zł, tutaj link do niej: http://www.allegro.pl/item626997188_cd_rot...o_4000_pln.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiulek Napisano 7 maja 2009 Udostępnij Napisano 7 maja 2009 Stawiam na Marantza. To sprawdzona marka, niezły design i charakterystyczne brzemienie. Rotel z kolei ma moim zdaniem lepszy bas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
selphy Napisano 7 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2009 Czy ktoś coś wie na temat tego Luxmana ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 8 maja 2009 Udostępnij Napisano 8 maja 2009 Witam. Moim zdaniem do tych sluchawek (uzywam wersji 880 z manufaktury) - zdecydowanie Rotel. Ale moze napisz jakiej muzyki sluchasz i na co kladziesz nacisk jesli chodzi o brzmienie.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frestaylerek Napisano 8 maja 2009 Udostępnij Napisano 8 maja 2009 Hm a co powiecie o YAMAHA CDX-930? ktoś miał okazję posłuchać jak ten CD gra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romekcz Napisano 8 maja 2009 Udostępnij Napisano 8 maja 2009 Yamaha gra porządnie, momentami miałem wrażenie, że trochę gubi bas, ale to chyba tylko takie wrażenie. Generalnie bas schodzi nisko, a dźwięk brzmi przestrzennie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
selphy Napisano 8 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2009 Słucham głównie metalu, rock'a, ale również jazzu, popu z elektroniką(lata 80), blues'a. Zależy mi na dobrej przestrzeni i basie.Jeszcze znalazłem Marantz CD 5400 w dobrej cenie, warto brać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 8 maja 2009 Udostępnij Napisano 8 maja 2009 selphy - Rotel do metalu i rocka to wspaniale poläczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
selphy Napisano 10 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2009 Ze względu na niską cenę obecnie biorę pod uwagę Nad C521 oraz Marantz CD 5400Nad ma większa ilość basu, który będzie lepiej się zgrywał z forum608 ?Jestem bardziej przekonany do Marantza (lepiej wygląda i jest nowszy) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 11 maja 2009 Udostępnij Napisano 11 maja 2009 Do rocka i metalu osobiście Marantza nie polecam,za to z czystym sumieniem mogę polecić Yamahę, jest dynamiczna i gra z takim "zębem" zacięciem - czy jakby to inaczej ująć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
selphy Napisano 12 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2009 A Harman Kardon HD 755 ?Znalazłem tylko jedną opinię: http://www.audiostereo.pl/Harman_Kardon_HD...-59-3663-3.htmlCzy inni też mieli z nim problemy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 12 maja 2009 Udostępnij Napisano 12 maja 2009 Kolego Selphy!Nie wyważaj drzwi otwartych - jak już ktoś napisał wcześniej w rocku, hard rocku i metalu (ale i w innej muzyce także) odtwarzacze Rotela zabrzmią IMHO najlepiej!Zwróć uwagę - ostatnimi czasy na Allegro nastąpił wysyp właśnie Roteli i to, co czas jakiś można było dostać za 1 kzł. dziś znacznie taniej kupić można - ot, przykład pierwszy z brzeguPlusem większości Roteli jest możliwość korzystania z płyt HDCD, a także tanie i dostępne napędy oraz lasery!Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeremi Napisano 14 maja 2009 Udostępnij Napisano 14 maja 2009 Ja miałem swego czasu rok H/K 755 wraz z ampli H/K247. Jeśli chodzi o brzmienie - jak za taką kasę - super. Minusem były błędy logiki. Pakuje oryginał i wciskam play, a on pokręcił płytę i nic... Tak trzy razy i dalej nic. Power off, jeszce raz właczony i łyka za pierwszym razem bez zająknięcia. Średnio trzy razy na miesiąc takie humorki Zminiłem na Onkyo Integra DX-7711. KUpiłem w idealnym stanie za niewiele więcej co H/K - 800zł. Okazja jak nigdy. Na początku chciałem je porównać brzmieniowo, ale jak tylko podpiołem Onkyo, od razu spakowałem H/K do kartonu. Zupełnie inne brzmienie, rewelacja! Po za tym alu panel w kolorze szampan, Taca odlew alu...Nawet przyciski są aluminiowe! Robi wrazenie, a gra jeszcze lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 14 maja 2009 Udostępnij Napisano 14 maja 2009 BEEERRTT !zepsules mi humor na 3 najblizsze dni !!po co podawales link do tej aukcji ;(;(, polowalem na tego rotela od tego sprzedawcy jakies mieisac temu ! cena jaka oferowalem to 650 i sie nie zgadzal. myslal ze wiecej wezmie. a tu troszke ponad 400. zalamka ;( dobry dac , tani laser ehhhhh. kupilem niedawno rotelka tylko 965bx. tez niezly playerek z mechanika cmd-4 ( uznawana jako jedna z najlepszych) i dacem wykorzystywanym w znacznie drozszych konstrukcjach. gra przyjemnym mozna wrecz powiedziec analogowym brzmieniem. wracajac do tematu polecilbym rotela 975. 2 x TDA1305 oraz cmd 9. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 14 maja 2009 Udostępnij Napisano 14 maja 2009 Kazalski!Przykro mi... Przepraszam! Ale mam nadzieję, że nic straconego... znajdą się kolejne - nowe oferty!W sumie ten Rotelek z aukcji poszedł rzeczywiście bardzo tanio, a maszyna zacna!A może dorzuciwszy ze dwie stówki do zakładanego budżetu zapolujesz na model 971??? Pojawiają się już w cenach z okolic 1 kzł.To też inwestycja na lata!PozdrowieniaPS. niech Twój post będzie przestrogą dla sprzedających - czasem lepszy wróbel w garści... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 15 maja 2009 Udostępnij Napisano 15 maja 2009 Witam.No narazie rozgladac sie nie bede bo kuplem niedawno jak pisalem rcd 965bx. Ale 971 to takie moje male marzenie nawet kolo 800 zl mozna juz kupic ..jak sie szpera .. jak moj budzet sie cos poprawi to pewnie i zagladne pare razy na allegro w poszukiwaniu tego modelu. Zeby bylo do kompletu z moim wzmacniaczem ra 971 .. pozdrawiam !! i sorki za maly offtopic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
selphy Napisano 15 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 maja 2009 WitamWybrałem jednak HK HD755Dzięki za odpowiedziPozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 15 maja 2009 Udostępnij Napisano 15 maja 2009 Wybor dobry jednak jak za ta cene jednak .. bedziesz mial problemy z cd-rami .. jak masz ich duzo to bedzie problem bo plyta bedzie zaskakiwala po 2-3-4 razie .. chyba ze chlopaki ze stanow naprawili ta "usterke" w nowszych modelach . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
selphy Napisano 15 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 maja 2009 To znaczy rozmawiałem z kolesiem który ma HD755 i powiedział że problemów nie ma, tylko trzeba bez pośpiechu wszystko robić i starać się nie przeskakiwać pomiędzy utworami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeremi Napisano 20 maja 2009 Udostępnij Napisano 20 maja 2009 Nieeee... bez przesady. Mój nie miał żadnych problemów z Cd-r wypalanymi z nagrywary, nawet przy dużych prędkościach (24x). Baa, nawet łykał bez problemów nagrywane kilkukrotnie CD-RW. Ale zgodzę się - przy ładowaniu płytki się nie spiesz, dopiero jak odczyta info o ścieżkach, wciskaj PLAY.No i wygląda wprost przecudnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts