Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
Zamierzam kupić Cd do 500 zł(będzie grał z DT880 PRO+wzmacniacz słuchawkowy) , zastanawiam się pomiędzy:
- Rotel RCD-02
- LUXMAN D-322
- MARANTZ CD-72
Proszę o pomoc w wyborze
Pozdrawiam
Napisano
Ja tez slyszalem i czytalem tutaj na forum ze Marantz a szczegolnie wlasnie modele 63-67 najlepiej z oznaczeniami SE oraz mkII sa warte uwagi mozna je tez poddac tuningowi ktory ponoc znaczaco poprawia jakosc dzwieku, ale caly czas sie wlasnie zastanawiam czy tylko Marantz w tym przedziale cenowym jest godny uwagi czy moze jeszcze cos innego ?
Napisano
Witam. Moim zdaniem do tych sluchawek (uzywam wersji 880 z manufaktury) - zdecydowanie Rotel. Ale moze napisz jakiej muzyki sluchasz i na co kladziesz nacisk jesli chodzi o brzmienie.
Pozdrawiam.
Napisano
Słucham głównie metalu, rock'a, ale również jazzu, popu z elektroniką(lata 80), blues'a. Zależy mi na dobrej przestrzeni i basie.

Jeszcze znalazłem Marantz CD 5400 w dobrej cenie, warto brać ?
Napisano
Ze względu na niską cenę obecnie biorę pod uwagę Nad C521 oraz Marantz CD 5400
Nad ma większa ilość basu, który będzie lepiej się zgrywał z forum608 ?
Jestem bardziej przekonany do Marantza (lepiej wygląda i jest nowszy)
Napisano
Kolego Selphy!

Nie wyważaj drzwi otwartych - jak już ktoś napisał wcześniej w rocku, hard rocku i metalu (ale i w innej muzyce także) odtwarzacze Rotela zabrzmią IMHO najlepiej!

Zwróć uwagę - ostatnimi czasy na Allegro nastąpił wysyp właśnie Roteli i to, co czas jakiś można było dostać za 1 kzł. dziś znacznie taniej kupić można - ot, przykład pierwszy z brzegu

Plusem większości Roteli jest możliwość korzystania z płyt HDCD, a także tanie i dostępne napędy oraz lasery!

Pozdr.

Napisano
Ja miałem swego czasu rok H/K 755 wraz z ampli H/K247. Jeśli chodzi o brzmienie - jak za taką kasę - super. Minusem były błędy logiki. Pakuje oryginał i wciskam play, a on pokręcił płytę i nic... Tak trzy razy i dalej nic. Power off, jeszce raz właczony i łyka za pierwszym razem bez zająknięcia. Średnio trzy razy na miesiąc takie humorki icon_smile.gif
Zminiłem na Onkyo Integra DX-7711. KUpiłem w idealnym stanie za niewiele więcej co H/K - 800zł. Okazja jak nigdy. Na początku chciałem je porównać brzmieniowo, ale jak tylko podpiołem Onkyo, od razu spakowałem H/K do kartonu. Zupełnie inne brzmienie, rewelacja! Po za tym alu panel w kolorze szampan, Taca odlew alu...Nawet przyciski są aluminiowe! Robi wrazenie, a gra jeszcze lepiej.
Napisano
BEEERRTT !
zepsules mi humor na 3 najblizsze dni !!
po co podawales link do tej aukcji ;(;(, polowalem na tego rotela od tego sprzedawcy jakies mieisac temu ! cena jaka oferowalem to 650 i sie nie zgadzal. myslal ze wiecej wezmie. a tu troszke ponad 400. zalamka ;( dobry dac , tani laser ehhhhh. kupilem niedawno rotelka tylko 965bx. tez niezly playerek z mechanika cmd-4 ( uznawana jako jedna z najlepszych) i dacem wykorzystywanym w znacznie drozszych konstrukcjach. gra przyjemnym mozna wrecz powiedziec analogowym brzmieniem.

wracajac do tematu polecilbym rotela 975. 2 x TDA1305 oraz cmd 9.
Napisano
Kazalski!

Przykro mi... icon_redface.gif  Przepraszam! 

Ale mam nadzieję, że nic straconego... znajdą się kolejne - nowe oferty!

W sumie ten Rotelek z aukcji poszedł rzeczywiście bardzo tanio, a maszyna zacna!

A może dorzuciwszy ze dwie stówki do zakładanego budżetu zapolujesz na model 971??? Pojawiają się już w cenach z okolic 1 kzł.

To też inwestycja na lata!

Pozdrowienia

PS. niech Twój post będzie przestrogą dla sprzedających - czasem lepszy wróbel w garści...  icon_mrgreen.gif

Napisano
Witam.
No narazie rozgladac sie nie bede bo kuplem niedawno jak pisalem rcd 965bx. Ale 971 to takie moje male marzenie icon_razz.gif nawet kolo 800 zl mozna juz kupic ..jak sie szpera .. jak moj budzet sie cos poprawi to pewnie i zagladne pare razy na allegro w poszukiwaniu tego modelu. Zeby bylo do kompletu z moim wzmacniaczem ra 971 .. icon_razz.gif

pozdrawiam !!

i sorki za maly offtopic icon_razz.gif
Napisano
Wybor dobry jednak jak za ta cene jednak .. bedziesz mial problemy z cd-rami .. jak masz ich duzo to bedzie problem bo plyta bedzie zaskakiwala po 2-3-4 razie .. chyba ze chlopaki ze stanow naprawili ta "usterke" w nowszych modelach icon_wink.gif.
Napisano
To znaczy rozmawiałem z kolesiem który ma HD755 i powiedział że problemów nie ma, tylko trzeba bez pośpiechu wszystko robić i starać się nie przeskakiwać pomiędzy utworami.
Napisano
Nieeee... bez przesady. Mój nie miał żadnych problemów z Cd-r wypalanymi z nagrywary, nawet przy dużych prędkościach (24x). Baa, nawet łykał bez problemów nagrywane kilkukrotnie CD-RW. Ale zgodzę się - przy ładowaniu płytki się nie spiesz, dopiero jak odczyta info o ścieżkach, wciskaj PLAY.
No i wygląda wprost przecudnie icon_smile.gif