Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć wszystkim,

Obecnie mam kolumny podstawkowe KEF R3 Meta, które grają z Rega Elex mk4 jako wzmacniaczem, a Nuprime DAC-9SE pełni funkcję tylko DACa. W moich uszach KEF R3 Meta brzmią ciemno i chłodno, gdzie średnica jest lekko wycofana, a góra pasma ma sporo detali. Nie są one mocno kłujące, ale wolałbym coś na kopułce niemetalowej.

Myślę o zmianie na kolumny podstawkowe, które będą miały podobny poziom detali jak KEFy, ale z ciepłym i gładkim charakterem wysokotonowej kopułki, tak aby góra była łagodniejsza. Jednocześnie chcę, aby średnica była bardziej wyeksponowana i ciepła, czyli brzmienie bardziej analogowe i nasycone.

Za bas odpowiada subwoofer REL T7x.
Całość gra w około 30 m², więc szukam sporych, mocnych kolumn podstawkowych.

Szukam podstawek podobnej klasy co KEF R3 Meta, które mógłbym znaleźć na rynku wtórnym w podobnym budżecie. Jeśli macie jakiekolwiek sugestie modeli, które warto sprawdzić, będę bardzo wdzięczny!

Dzięki z góry!

P.S

Nie wiem czemu ale zawsze jak przychodzi koniec lata to mam taka wewnętrzną potrzebę zmiany czegoś 🙂