Q21 Napisano 29 września Napisano 29 września Triangle Borea BR04, czyli w teorii niepozorne kolumny podstawkowe, a w praktyce zdobywcy tegorocznej nagrody EISA w kategorii "Najbardziej opłacalne kolumny podstawkowe"! W swoim budżecie prezentują one bardzo czysty, dokładny i uniwersalny dźwięk. Są przy tym dość wdzięczne co do doboru wzmacniacza do nich Producent chwali się też autorskim systemem DVAS, który ma redukować wibracje generowane przez głośnik średnio-niskotonowy, a co za tym idzie — zwiększać klarowność dźwięku. Dowiedz się więcej TUTAJ. Zapraszamy do kontaktu i na odsłuchy! Odpisz, cytując
Basket333 Napisano Czwartek o 13:04 Napisano Czwartek o 13:04 witam, może słuchał Ktoś i wie więcej 1. nie męczą po dłuższym słuchaniu? 2. pasowałyby do denon pma-900hne? 3. jak w porówaniu do Monitor Audio Silver 7G 100? mam podejmować wybór do 12 m2 pokoju i do muzyki głównie rock. z góry dzięki Odpisz, cytując
Q21 Napisano Czwartek o 16:46 Autor Napisano Czwartek o 16:46 Hej @Basket333 Powyżej masz na oko odpowiedź z AI, więc brałbym ją z dystansem 3 godziny temu, Basket333 napisał: 1. nie męczą po dłuższym słuchaniu? Zależy od gustu i oczekiwań Każde kolumny kogoś zmęczą, ale jeśli lubisz lekkie i detaliczne granie, to powinny przypaść Ci do gustu. 3 godziny temu, Basket333 napisał: 2. pasowałyby do denon pma-900hne? Ogółem tak, ale zabierze im nieco tego blasku. 3 godziny temu, Basket333 napisał: 3. jak w porówaniu do Monitor Audio Silver 7G 100? Gorzej Triangle trzeba raczej porównywać do Bronzów. Silvery zagrają z mocniejszym dołem, lepszym detalem i szerszą sceną. Słodsze wokale powinny być w Trianglu W razie czego wszystkie trzy wymienione przez Ciebie produkty mamy u siebie, zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując
Basket333 Napisano Piątek o 07:48 Napisano Piątek o 07:48 dzięki, rzeczywiście Silvery to wyższa półka cenowa. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Piątek o 10:42 Napisano Piątek o 10:42 21 godzin temu, Basket333 napisał: 3. jak w porówaniu do Monitor Audio Silver 7G 100? mam podejmować wybór do 12 m2 pokoju i do muzyki głównie rock. Miałem Silver 100 6G w 18m2 i uważam, że to sensowny metraż dla nich. 12m2 to już trochę mało, jak na kawał monitora z przetwornikiem 20cm. Oczywiście sporo zależy od indywidualnych preferencji, ustawienia paczek (odległości od ścian) i akustyki konkretnego pomieszczenia. Co do repertuaru: Silvery lubią rocka, ale stawiają na dynamikę, szerokość sceny, bas, przejrzystość i ogólny rozmach kosztem barwy. Będzie mocno i klarownie, natomiast gitarowe solówki nie oczarują Cię w spokojniejszych kawałkach (chyba, że wzmacniacz doda trochę klimatu). 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano Piątek o 16:14 Napisano Piątek o 16:14 Miałem kiedyś Triangle Comète 40th Anniversary, tak jak na początku mnie zauroczyły, tak po jakimś czasie zaczęły mnie drażnić. Nie mogłem wysłuchać żadnej płyty do końca, nawet to nie tylko wysokie, ale cały przekaz był za bardzo wyczynowy, nachalny jak dla mnie. Ale to inne monitory, zapewne inny gust i akustyka. Jeśli słuchasz w większości rocka to jak dla mnie za mało wypełnienia. Trzeba samemu posłuchać. ps. Ja pojechałem na odsłuch 200km i u gościa który je sprzedawał zagrały trochę inaczej. Zresztą po pół godzinie nie męczyły tylko oczarowały. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts