Skocz do zawartości

Dali Rubikore 6 - PMC Twenty 5.24i - Sonus Faber Sonetto V G2, czy coś z Polskiej manufaktury

Recommended Posts

Napisano
Dnia 4.10.2025 o 08:34, sharan napisał:

Odrzucasz SF Sonetto V G2 ? Myślałem, że zapoluje na jakąś obniżkę, koniec roku się zbliża, więc może coś ...

Nie odrzucam, ale na nie cenę ciezko dostać. 

Na tamte co wymieniłem masz rewelacyjne ceny. Co podnosi ich atrakcyjność o kilka punktów. 

Napisano

Tak. Mam piece Naima. Przed Rubikore 2 miałem Focal aria 906, potem audio physic classic 8 ale to był dla mnie za duży dźwięk gdyż siedzę 4 m od głośników. Teraz jest fantastycznie i optymalnie. Rubikore to klasa. W drugim systemie też z Naim mam audio physic classic 3. 

Napisano
4 minuty temu, Tweeter2016 napisał:

Ooooo. Ciekaw jestem Twojego porównania Rubikore 2 z Focal Aria 906, te drugie posiadam. Czuć dużą różnicę po przejściu na Dali? Co się poprawiło w brzmieniu?

Generalnie Rubikore to jedna klasa wyżej niż Aria. Dunczycy zastosowali tutaj bardzo dobrej jakości komponenty. Dźwięk jest pełniejszy, jest lepsza scena, lepszy bas i kapitalne wysokie. Arie były trochę wycofane jeśli chodzi o bas i średnicę. Trochę takie pudełkowe granie