Skocz do zawartości

Dali Rubikore 6 - PMC Twenty 5.24i - Sonus Faber Sonetto V G2, czy coś z Polskiej manufaktury

Recommended Posts

Napisano

Tak. Mam piece Naima. Przed Rubikore 2 miałem Focal aria 906, potem audio physic classic 8 ale to był dla mnie za duży dźwięk gdyż siedzę 4 m od głośników. Teraz jest fantastycznie i optymalnie. Rubikore to klasa. W drugim systemie też z Naim mam audio physic classic 3. 

Napisano
4 minuty temu, Tweeter2016 napisał:

Ooooo. Ciekaw jestem Twojego porównania Rubikore 2 z Focal Aria 906, te drugie posiadam. Czuć dużą różnicę po przejściu na Dali? Co się poprawiło w brzmieniu?

Generalnie Rubikore to jedna klasa wyżej niż Aria. Dunczycy zastosowali tutaj bardzo dobrej jakości komponenty. Dźwięk jest pełniejszy, jest lepsza scena, lepszy bas i kapitalne wysokie. Arie były trochę wycofane jeśli chodzi o bas i średnicę. Trochę takie pudełkowe granie

Napisano
13 godzin temu, Mprezi napisał:

Tak. Mam piece Naima. Przed Rubikore 2 miałem Focal aria 906, potem audio physic classic 8 ale to był dla mnie za duży dźwięk gdyż siedzę 4 m od głośników. Teraz jest fantastycznie i optymalnie. Rubikore to klasa. W drugim systemie też z Naim mam audio physic classic 3. 

4 m od głośników to mało ?

Napisano
45 minut temu, maciek72 napisał:

Czy potem nie będzie problemu z odsprzedażą ?

Jak często zamieniasz ,,zabawki,, ?

Te, które chce kupić teraz, chciałbym mieć na długo, nawet 10 lat. Myślisz, że będzie problem z odsprzedażą Audiophase ?

• 2 weeks later...
Napisano
1 minutę temu, Slawko69 napisał:

W czym były lepsze od konkurencji?

Przede wszystkim separacja instrumentów, scena. Na 2 miejscu były Audiophase Flow, ale poległy w muzyce poważnej i jak dla mnie za bardzo nachalne wysokie tony. 

B&W 703 S3 według mnie najgorsze z całej trójki.