krzyhu Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Hej, mam w tej chwili dziwna awarie mojego wzmacniacza (ATOLL IN100), która cos czuje chwile potrwa do naprawienia. W międzyczasie chciałbym mieć możliwość słuchania muzyki, zle się czuje jak nic w domu nie gra. Potrzebuje wiec używanego wzmacniacza w budżecie ok 500PLN który będzie backupowym wzmakiem do moich Pylon Audio Topaz, a jak naprawie Atolla, dokupię jakieś małe kolumny i zmontuje system audio to drugiego pokoju z tym właśnie wzmacniaczem, który głównie posłuży do oglądania filmów. Na olx widzę w tym budżecie Denon PMA 860, Marantz PM 66SE, SONY TA F-505 ES, mnóstwo Denonow PMA 520 ale opinie są mieszane na ich temat. Zagra to w miarę ładnie, ew macie jakieś inne propozycje żeby bylob backupem do Topazów, a potem ładnie napędziło jakieś nieduże monitory (do pokoju ok 25 metrów). Słucham bardzo szerokiego spektrum muzyki, źródło to chromecast audio i Spotify Odpisz, cytując
Patryk Szulc Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 59 minut temu, krzyhu napisał: Hej, mam w tej chwili dziwna awarie mojego wzmacniacza (ATOLL IN100), która cos czuje chwile potrwa do naprawienia. W międzyczasie chciałbym mieć możliwość słuchania muzyki, zle się czuje jak nic w domu nie gra. Potrzebuje wiec używanego wzmacniacza w budżecie ok 500PLN który będzie backupowym wzmakiem do moich Pylon Audio Topaz, a jak naprawie Atolla, dokupię jakieś małe kolumny i zmontuje system audio to drugiego pokoju z tym właśnie wzmacniaczem, który głównie posłuży do oglądania filmów. Na olx widzę w tym budżecie Denon PMA 860, Marantz PM 66SE, SONY TA F-505 ES, mnóstwo Denonow PMA 520 ale opinie są mieszane na ich temat. Zagra to w miarę ładnie, ew macie jakieś inne propozycje żeby bylob backupem do Topazów, a potem ładnie napędziło jakieś nieduże monitory (do pokoju ok 25 metrów). Słucham bardzo szerokiego spektrum muzyki, źródło to chromecast audio i Spotify Tu masz fajny wzmacniacz, od tego Atolla będzie lepszy pod każdym względem i masz spokój na lata. Atolla sprzedaj, bo to upierdliwe sprzęty jak widzisz. https://www.olx.pl/d/oferta/musical-fidelity-a3-a3-2-dual-mono-po-przegladzie-ok-1000-zl-pilot-CID99-ID17abTi.html Tu masz wątek o tym, konkretnym wzmaku. Odpisz, cytując
krzyhu Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu Dzięki @Patryk Szulc - bede mial na uwadze jesli Atoll szybko sie nie wykuruje, lubie jak on gra. Odpisz, cytując
Patryk Szulc Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 9 minut temu, krzyhu napisał: Dzięki @Patryk Szulc - bede mial na uwadze jesli Atoll szybko sie nie wykuruje, lubie jak on gra. To posłuchaj Musicala Tylko tych starszych, a3/300/308, bo nowe to już nie to samo. Ja miałem kiedyś a300 i po remoncie grał zjawiskowo ale ja mam 40m2 do nagłośnienia, u Ciebie, na 25m wystarczy A3, z górką, bo to bardzo wydajne wzmacniacze. Widzę, że jesteś z Warszawy a ten gość (też) pisze, że może się pofatygować ze wzmakiem do "klienta" więc masz okazję go posłuchać u siebie - idealny układ. Odpisz, cytując
Patryk Szulc Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, kn1234 napisał: Autor szuka do 500zł. Papuga? Autor napisał, że weźmie pod uwagę. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 52 minuty temu Napisano 52 minuty temu 8 godzin temu, Patryk Szulc napisał: Ja miałem kiedyś a300 i po remoncie grał zjawiskowo Możesz wyjaśnić co to znaczy "zjawiskowo"? Odpisz, cytując
krzyhu Napisano 5 minut temu Autor Napisano 5 minut temu @Patryk Szulc dziekuje za sugestie Musicala, ale jego wezme pod uwage jesli nie zreanimuje Atolla. @kn1234 ma rowniez racje - teraz glownie rozgladam sie za jakims wzmacniaczem ktory zastapi Atolla jak bedzie w serwisie (chetnie przyjme rekomendacje w Warszawie i okolicach), a docelowo trafi do pracowni na poddaszu podpiety pod telewizor (wlasnie w budzecie okolo 500). Odpisz, cytując
Recommended Posts