Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, czy zestaw Magnat MR 780 + MA Bronze 500 lub Pylon pearl 27 + wiim mini ma sens? Salon około 25m głównie do słuchania metalu i rocka ze streamingów, plików z dysku komputera. Obecnie mam Denon Ceol+ głośniki co były z nim w zestawie, ale niezbyt mi się podoba słuchanie na tym sprzęcie, nie wiem jak to określić ale brakuje mi tam tego "mięsa", mocy gitar. Ewentualnie co polecilibyście zamiast tego, 8000zł to absolutne maksimum

Napisano

Spójrz na zestaw Audiolab 6000A Mk2 ewentualnie Musical Fidelity M3si, którego funkcjonalność możesz rozszerzyć WiiM Mini oraz kolumny Monitor Audio Bronze 500. To będą moim zdaniem najlepsze pod względem brzmienia systemy. Magnat, choć to bardzo dobry wzmacniacz, raczej nadaje się do spokojniejszych kawałków, a nie metal i rock. 

Ewentualnie jeśli jednak byłbyś w stanie coś dorzucić finansowo, jest teraz w ofercie streamer za 50% ceny system Audiolab 7000A / 7000N

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne, atrakcyjne wyceny. A w wolnej chwili na nasz kanał YT, na którym co środę oraz co dwa tygodnie w piątek publikujemy nowy film na temat audio.

Napisano

Gdy kiedys mialem Magnata ale z innymi kolumnami i czasem chcialem posluchac ciezkiej muzy to niestety ale to nie bylo to.Potem sprawdzalem z innymi kolumnami i tez bylo slabo.Do metalu ciezko dobrac odpowiedni sprzęt.O ile gitary zabrzmia dobrze to stopy perkusji juz moga byc jak uderzanie w pudełko.Magnat zagra pięknie ale spokojniejsze gatunki.

Napisano
21 godzin temu, Q21 napisał:

Spójrz na zestaw Audiolab 6000A Mk2 ewentualnie Musical Fidelity M3si, którego funkcjonalność możesz rozszerzyć WiiM Mini oraz kolumny Monitor Audio Bronze 500. To będą moim zdaniem najlepsze pod względem brzmienia systemy. Magnat, choć to bardzo dobry wzmacniacz, raczej nadaje się do spokojniejszych kawałków, a nie metal i rock. 

Ewentualnie jeśli jednak byłbyś w stanie coś dorzucić finansowo, jest teraz w ofercie streamer za 50% ceny system Audiolab 7000A / 7000N

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne, atrakcyjne wyceny. A w wolnej chwili na nasz kanał YT, na którym co środę oraz co dwa tygodnie w piątek publikujemy nowy film na temat audio.

Dzięki za odpowiedź, będę musiał zrezygnować z tego Magnata mimo że podoba mi się wizualnie ale nie o to w tym przecież chodzi. A takie pytania jaszcze:

1.do Audiolab 6000A Mk2 potrzebowałbym streamer chcąc słuchać np. ze spotify? nie ma on połączania wi-fi? 

2.czy Pylon pearl 27 byłby odpowiednie do metalu/rocka jeśli tak to z jakim wzmacniaczem?