darkk Napisano Sobota o 18:03 Autor Napisano Sobota o 18:03 2 godziny temu, Mprezi napisał: To również mnie interesuje bo mam dali rubikore 2 i poszukuję pieca w dobrej synergii. Jak twoje Dali grają MF M5si? O Roksanie też mysle w kwestii odsłuchu. Budżet na nowy wzmacniacz to 10kpln Budżet mamy taki sam, oczekiwania możemy mieć inne. Szukam wzmacniacza z piękną barwą na środku, z wciągającym brzmieniem, do długich odsłuchów. Najlepiej średnica/wokale z przodu. Który zapewni dobry detal i przyłoży na basie. Jeszcze słucham M5SI, dam znać co do wrażeń. 1 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 16 godzin temu, darkk napisał: Budżet mamy taki sam, oczekiwania możemy mieć inne. Szukam wzmacniacza z piękną barwą na środku, z wciągającym brzmieniem, do długich odsłuchów. Najlepiej średnica/wokale z przodu. Który zapewni dobry detal i przyłoży na basie. Jeszcze słucham M5SI, dam znać co do wrażeń. Koniecznie, bo mamy takie same kolumny i oczekiwania, więc będę miał jakieś odniesienie od czego zacząć poszukiwania.🙂 2 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu M5si to każdy powinien porządnie przesłuchać przed zakupem. Dla jednego to będzie rewelka, a innemu nie spasuje zupełnie. Średnica i wokale do przodu, ale góra ucięta(przygaszona i lekko schowana i na pewno nie detaliczna). Bas może i dobrze kontrolowany, ale już z ilością jak dla mnie to jest go mało. Dlatego każdy musi sam go przesłuchać, jak mu się zgrywa z resztą sprzętu i pomieszczeniem. 2 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Dnia 29.11.2025 o 19:03, darkk napisał: z piękną barwą na środku, z wciągającym brzmieniem, do długich odsłuchów A to lampę na 2A3 i jeśli w ludzkich pieniądzach, to dać do wykonania. Dam namiar. Tylko wtedy znowu kolumny do wymiany. Dnia 29.11.2025 o 19:03, darkk napisał: i przyłoży na basie A tutaj to D klasowego trzeba. No i znowu kolumny do wymiany. No i jak tu żyć. Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 48 minut temu, AudioTube napisał: A to lampę na 2A3 i jeśli w ludzkich pieniądzach, to dać do wykonania. Dam namiar. Tylko wtedy znowu kolumny do wymiany. A tutaj to D klasowego trzeba. No i znowu kolumny do wymiany. No i jak tu żyć. Nie planujemy tu lamp ani klasy D Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 5 minut temu Napisano 5 minut temu Dnia 29.11.2025 o 12:58, darkk napisał: Sprawdził bym Roksan Caspian M2 ale jest tylko jeden na OLX i do tego z napędem CD za ponad 10 tyś. Mam teraz u siebie Musical fidelity M5si. Nie idzie się dogadać na sprzedaż samego wzmaka? Kurcze to kiedyś było więcej tego. Jak Musical? Dnia 29.11.2025 o 14:56, darkk napisał: Bardzo pozytywne. Więcej opiszę jak posłucham dłużej. Ale jak to ja, pewnie będę szukał dalej 🙂 ok Dnia 29.11.2025 o 15:32, Mprezi napisał: Panowie, jaki piec do Dali Rubicore 2 czy jak do Dali Rubicon 2? Naim 5si przegrał, nie da się słuchać tego połączenia. Moc jest, już na 10% słychać bardzo głośno ale to nie jest rozdzielczy, napowietrzony dźwięk który relaksuje tylko bardziej ściana dźwięku którą łatwiej nazwać hałasem w pokoju. Jeszcze raz to wg mnie nie jest kwestia braku mocy Naima. Pozostaje mi sprzedać nowe Dali rubikore 2 kupione 4 mce temu lub też wymienić wzmacniacz. Wolałbym opcje ze wzmacniaczem. A z czym ich słuchałes kupując? Może Marantz? Albo Moon? Odpisz, cytując
Recommended Posts