adddo Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Witam, Jestem amatorem i chciałbym się zapytać czy takie pofalowanie jak na filmie jest powszechne? Gdzie jest granica reklamacji i zostawienia winylu? Zwróciłem w jednym sklepie winyl dwa razy bo był bardzo pofalowany. Teraz zakupiłem w innym sklepie i to samo. Dzięki VID20251014143544.mp4 VID20251014144021.mp4 Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Moim zdaniem nadaje się do reklamacji. Nie jest dramatycznie, ale buja dosyć mocno (na tyle na ile można ocenić po tam krótkim nagraniu). Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 16 godzin temu, adddo napisał: Gdzie jest granica reklamacji i zostawienia winylu? Z tego co znalazłem norma wynosi odchyłkę do 5 mm. Wiem to sporo. Generalnie z tego co doczytałem , jak coś nie ma wpływu na dźwięk ,to nie jest wadą płyty. Sprawdź , nim zwrócisz płytę , czy jest dociśnięta na środku / przy szpindlu/ do talerza. https://x-disc.pl/wp-content/uploads/2024/02/Normy-i-standardy-jakosciowe-dla-plyt-winylowych.pdf Odpisz, cytując
adddo Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 11 godzin temu, Audio Autonomy napisał: Moim zdaniem nadaje się do reklamacji. Nie jest dramatycznie, ale buja dosyć mocno (na tyle na ile można ocenić po tam krótkim nagraniu). Okej, dzięki za feedback. 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Z tego co znalazłem norma wynosi odchyłkę do 5 mm. Wiem to sporo. Generalnie z tego co doczytałem , jak coś nie ma wpływu na dźwięk ,to nie jest wadą płyty. Sprawdź , nim zwrócisz płytę , czy jest dociśnięta na środku / przy szpindlu/ do talerza. https://x-disc.pl/wp-content/uploads/2024/02/Normy-i-standardy-jakosciowe-dla-plyt-winylowych.pdf Dzięki, sprawdzę jeszcze raz czy była dobrze dociśnięta, ale raczej tak. I sprawdzę pdf. A czy ma ktoś może doświadczenie z zostawieniem płyty między np. książkami, które zakryły by całą płytę na jakiś czas , czy taka opcja pomogłaby ją wyprostować? Czytałem o opcji zostawienia w piekarniku, ale nie chcę się w to bawić i takie serwisy oferujące prostowanie niestety nie są blisko dla mnie. Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Nie wiem czy bez wysokiej temperatury wyprostujesz tę płytę. Chyba niekoniecznie... Odpisz, cytując
Recommended Posts