Kitek Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Cześć :). Jestem na etapie powolnego wykańczania mojego pokoju i zaczynam się rozglądać nad odpowiednim sprzętem. Pokój ma 18^m2, Zestaw będzie używany w 50% przy graniu konsolowym, 30% Netflix i inne VOD i 20% wydarzenia sportowe/muzyka. Zastanawiam się czy mając ok 8 tys na cały zestaw warto myśleć o dodatkowych głośnikach sufitowych (jest sufit podwieszany z karton-gipsu i mam przygotowaną w rezerwie instalacje pod te głośniki) czy lepiej zostać przy 5.1? Jestem całkowicie zielony w tym temacie, więc będę wdzięczny za wszelką pomoc. Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Ja bym wybrał opcję bez sufitowych atmosów w tym przedziale cenowym. Grunt to dobrze sobie rozplanować i odpowiednio umiejscowić głośniki. Konsola będzie najpierw wpięta do TV i później dźwięk do amplitunera? Czy może najpierw do amplitunera i później do TV? Odpisz, cytując
Kitek Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 11 godzin temu, Saimons69 napisał: Konsola będzie najpierw wpięta do TV i później dźwięk do amplitunera? Czy może najpierw do amplitunera i później do TV? Nie myślałem jeszcze nad tym, co będzie lepszym rozwiązaniem? Jeśli ma to jakieś znaczenie to podłączana będzie PS5. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, Kitek napisał: Nie myślałem jeszcze nad tym, co będzie lepszym rozwiązaniem? Jeśli ma to jakieś znaczenie to podłączana będzie PS5. W przypadku współczesnego sprzętu nie ma to żadnego znaczenia. Kwestia wygody/przyzwyczajeń w sterowaniu systemem. 8 tysięcy to raczej skromny budżet ale dodatkowe głośniki w suficie możesz zawsze dołożyć o ile tylko wcześniej zakupisz odpowiedni amplituner (czytaj - nie wybierzesz najtańszego modelu danego producenta, praktycznie wszystkie modele "drugie od dołu" już dekodują i wzmacniają 7 kanałów). Edytowano 2 godziny temu przez PanKlor Odpisz, cytując
Q21 Napisano 31 minut temu Napisano 31 minut temu Cześć Same Atmosy szczególnie drogie być nie muszą, ale jednak przemyślałbym zostawienie ich na ciut później jeśli budżet nie jest do naciągnięcia. Tu dużą część kwoty zje samo ampli i subwoofer, gdzie moim zdaniem warto spojrzeć na Denona AVR-X1800H oraz Onkyo TX-NR6100. Z subów Klipsch RP-1000SW to fajna opcja. W kwestii kolumn opcji jest dużo i najlepiej po prostu wpaść do salonu (zapraszam do nas) i posłuchać Na start może Dali Oberon, KEF Q Meta, Monitor Audio Bronze 7G - jako trzy różnie grające rozwiązania Odpisz, cytując
Recommended Posts