Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry. Kupiłem tydzień temu kino domowe Yamaha MusicCast RX-V4A Czarny, Indiana Line Nota 5.0 - 550 x/740 x/240 x. Mam problem zanik dżwieku od 2-10 sekund  przy oglądaniu TV, jak i YouTube. Mam podłączony kabel HDMI eARC z amplitunera do TV.

Napisano
34 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Cześć

Jaki użyłeś kabel HDMI do tego zestawu?

Użyłem hdmi 2.1 8k 4k  144 Hz

57 minut temu, Saimons69 napisał:

Już temat stworzyłeś, więc najlepiej tam pytać, robiłeś reset do ustawień fabrycznych, testowałeś inne źródła niż TV? Bo nie odpisałeś czy sprawdziłeś te rzeczy.

Zrobiłem reset, przez radio internetowe i z tabletu  narazie nie zanikał dźwięk

Napisano
16 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

A jak blisko jest router od Yamahy? Masz to podłączone pod LAN czy po wifi?

Wszystko jest pod LAN podpięte,podłączyłem kabel optyczny na TV dałem wyjście optyk a na amplitunerze znalazł mi na hdmi4 a nie na wejściu audio1 i też zanika już zgłupiałem.

Napisano
2 minuty temu, Grzegorz Szepe napisał:

Wszystko jest pod LAN podpięte,podłączyłem kabel optyczny na TV dałem wyjście optyk a na amplitunerze znalazł mi na hdmi4 a nie na wejściu audio1 i też zanika już zgłupiałem.

A w poprzednim temacie który założyłeś (co słusznie napisał Ci @Saimons69) opisałem i podlinkowałem stronę z instrukcji: 

Dnia 12.10.2025 o 20:15, tomek72 napisał:

jak chcesz pod HDMI4 odtwarzać sygnał z "optyka" nie wiem? Chyba by trzeba jakiś konwerter po drodze wstawić?

Ale zaczynam coś miarkować - czy Ty te HDMI z TV eARC podpinasz pod MAIN/ARC w amplitunerze? czy może pod któreś z dostępnych HDMI (1-4 czy ile tam jest w amplitunerze) amplituner z TV powinien być w HDMI OUT eARC/ARC w amplitunerze.

i jak będziesz miał kolejny "problem" to założysz kolejny temat?, a może nie chcesz pisać w tamtym temacie bo poczułeś się urażony wskazówką żeby zajrzeć do instrukcji? Zajrzyj w końcu do instrukcji, czytaj co odpisujemy i próbuj zastosować wskazówki, nie zaśmiecaj forum.

Napisano
2 minuty temu, tomek72 napisał:

A w poprzednim temacie który założyłeś (co słusznie napisał Ci @Saimons69) opisałem i podlinkowałem stronę z instrukcji: 

jak chcesz pod HDMI4 odtwarzać sygnał z "optyka" nie wiem? Chyba by trzeba jakiś konwerter po drodze wstawić?

Ale zaczynam coś miarkować - czy Ty te HDMI z TV eARC podpinasz pod MAIN/ARC w amplitunerze? czy może pod któreś z dostępnych HDMI (1-4 czy ile tam jest w amplitunerze) amplituner z TV powinien być w HDMI OUT eARC/ARC w amplitunerze.

i jak będziesz miał kolejny "problem" to założysz kolejny temat?, a może nie chcesz pisać w tamtym temacie bo poczułeś się urażony wskazówką żeby zajrzeć do instrukcji? Zajrzyj w końcu do instrukcji, czytaj co odpisujemy i próbuj zastosować wskazówki, nie zaśmiecaj forum.

HDMI jest pod eARC wpięte pisze jak podpiołem optyka to na amplitunerze wyświetliło mi się HDMI 4 i dźwięk był ale też zanika.

Napisano
6 minut temu, Grzegorz Szepe napisał:

HDMI jest pod eARC wpięte pisze jak podpiołem optyka to na amplitunerze wyświetliło mi się HDMI 4 i dźwięk był ale też zanika.

a wyłączyłeś eARC/ARC w amplitunerze zgodnie z instrukcją? Przypisałeś/sprawdziłeś w menu wejście TV pod optyczne?