Grzegorz Szepe Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Dzień dobry. Kupiłem tydzień temu kino domowe Yamaha MusicCast RX-V4A Czarny, Indiana Line Nota 5.0 - 550 x/740 x/240 x. Mam problem zanik dżwieku od 2-10 sekund przy oglądaniu TV, jak i YouTube. Mam podłączony kabel HDMI eARC z amplitunera do TV. Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Już temat stworzyłeś, więc najlepiej tam pytać, robiłeś reset do ustawień fabrycznych, testowałeś inne źródła niż TV? Bo nie odpisałeś czy sprawdziłeś te rzeczy. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 6 godzin temu, Grzegorz Szepe napisał: Dzień dobry. Kupiłem tydzień temu kino domowe Yamaha MusicCast RX-V4A Czarny, Indiana Line Nota 5.0 - 550 x/740 x/240 x. Mam problem zanik dżwieku od 2-10 sekund przy oglądaniu TV, jak i YouTube. Mam podłączony kabel HDMI eARC z amplitunera do TV. Cześć Jaki użyłeś kabel HDMI do tego zestawu? Odpisz, cytując
Grzegorz Szepe Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 34 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Cześć Jaki użyłeś kabel HDMI do tego zestawu? Użyłem hdmi 2.1 8k 4k 144 Hz 57 minut temu, Saimons69 napisał: Już temat stworzyłeś, więc najlepiej tam pytać, robiłeś reset do ustawień fabrycznych, testowałeś inne źródła niż TV? Bo nie odpisałeś czy sprawdziłeś te rzeczy. Zrobiłem reset, przez radio internetowe i z tabletu narazie nie zanikał dźwięk Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 22 minuty temu, Grzegorz Szepe napisał: Użyłem hdmi 2.1 8k 4k 144 Hz Zrobiłem reset, przez radio internetowe i z tabletu narazie nie zanikał dźwięk A jak blisko jest router od Yamahy? Masz to podłączone pod LAN czy po wifi? Odpisz, cytując
Grzegorz Szepe Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 16 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: A jak blisko jest router od Yamahy? Masz to podłączone pod LAN czy po wifi? Wszystko jest pod LAN podpięte,podłączyłem kabel optyczny na TV dałem wyjście optyk a na amplitunerze znalazł mi na hdmi4 a nie na wejściu audio1 i też zanika już zgłupiałem. Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Grzegorz Szepe napisał: Wszystko jest pod LAN podpięte,podłączyłem kabel optyczny na TV dałem wyjście optyk a na amplitunerze znalazł mi na hdmi4 a nie na wejściu audio1 i też zanika już zgłupiałem. A w poprzednim temacie który założyłeś (co słusznie napisał Ci @Saimons69) opisałem i podlinkowałem stronę z instrukcji: Dnia 12.10.2025 o 20:15, tomek72 napisał: wyłączyć ARC/eARC jak chcesz pod HDMI4 odtwarzać sygnał z "optyka" nie wiem? Chyba by trzeba jakiś konwerter po drodze wstawić? Ale zaczynam coś miarkować - czy Ty te HDMI z TV eARC podpinasz pod MAIN/ARC w amplitunerze? czy może pod któreś z dostępnych HDMI (1-4 czy ile tam jest w amplitunerze) amplituner z TV powinien być w HDMI OUT eARC/ARC w amplitunerze. i jak będziesz miał kolejny "problem" to założysz kolejny temat?, a może nie chcesz pisać w tamtym temacie bo poczułeś się urażony wskazówką żeby zajrzeć do instrukcji? Zajrzyj w końcu do instrukcji, czytaj co odpisujemy i próbuj zastosować wskazówki, nie zaśmiecaj forum. Odpisz, cytując
Grzegorz Szepe Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, tomek72 napisał: A w poprzednim temacie który założyłeś (co słusznie napisał Ci @Saimons69) opisałem i podlinkowałem stronę z instrukcji: jak chcesz pod HDMI4 odtwarzać sygnał z "optyka" nie wiem? Chyba by trzeba jakiś konwerter po drodze wstawić? Ale zaczynam coś miarkować - czy Ty te HDMI z TV eARC podpinasz pod MAIN/ARC w amplitunerze? czy może pod któreś z dostępnych HDMI (1-4 czy ile tam jest w amplitunerze) amplituner z TV powinien być w HDMI OUT eARC/ARC w amplitunerze. i jak będziesz miał kolejny "problem" to założysz kolejny temat?, a może nie chcesz pisać w tamtym temacie bo poczułeś się urażony wskazówką żeby zajrzeć do instrukcji? Zajrzyj w końcu do instrukcji, czytaj co odpisujemy i próbuj zastosować wskazówki, nie zaśmiecaj forum. HDMI jest pod eARC wpięte pisze jak podpiołem optyka to na amplitunerze wyświetliło mi się HDMI 4 i dźwięk był ale też zanika. Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, Grzegorz Szepe napisał: HDMI jest pod eARC wpięte pisze jak podpiołem optyka to na amplitunerze wyświetliło mi się HDMI 4 i dźwięk był ale też zanika. a wyłączyłeś eARC/ARC w amplitunerze zgodnie z instrukcją? Przypisałeś/sprawdziłeś w menu wejście TV pod optyczne? Odpisz, cytując
Grzegorz Szepe Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Tak wyłączyłem,optyczne ma być pod audio1 w amplitunerze Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu OK, a czy pod źródłem TV zmieniłeś/sprawdziłeś czy ma "ciągnąć" z OPT (Audio 1) czy HDMI? Może w tym tkwi problem, aczkolwiek jeżeli po HDMI (ARC) przerywa to i tak jest coś źle w TV, ampli, kablu albo co najgorsze coś z amplitunerem. Odpisz, cytując
Grzegorz Szepe Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Wszystko jeszcze raz sprawdze Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 16 minut temu Napisano 16 minut temu Trochę nie rozumiem, skoro masz HDMI po earc, to po co optyk? Dźwięk i to lepszy może pójść po HDMI. Odpisz, cytując
Grzegorz Szepe Napisano 14 minut temu Autor Napisano 14 minut temu Chciałem spróbować czy też będzie dźwięk zanikal Odpisz, cytując
Recommended Posts