Tweeter2016 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Chario Constellation MKII Delphinus vs KEF R3 Meta vs DALI Rubicon 2 Pytanie do branży, ale też do osób które słuchały tej trójki (lub chociaż dwóch z nich) - które z tych kolumn wybralibyście dla siebie, prywatnie? (Tak wiem, to co Wam się podoba nie musi podobać się mnie - ale chce wysłuchać opinii osób które się z nimi zapoznały). Zakładam, że dla Was tak jak dla mnie na pierwszym miejscu jest brzmienie, a design czy jakość obudowy i inne to już sprawy drugorzędne. Wydaje mi się, że wybrałem jedne z najciekawszych podstawek w cenie 7-9k zł? -> czy może jest coś równie ciekawego, wartego uwagi? Jak myślicie za 5 tygodni (w BF) można będzie liczyć na jakieś solidne przeceny na te kolumny? (przykładowo w RTV MAX, KEFy już "bez łachy" są za 7.5k zł). Chętnie wysłucham wszelkich opinii, Waszych spostrzeżeń na temat tych paczek, najchętniej w formie porównania (jeśli to możliwe). Dzięki! Odpisz, cytując
rajdek Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 3 godziny temu, Tweeter2016 napisał: Chario Constellation MKII Delphinus O rany nie mogli dłuższej nazwy wymyśleć Trzeba pamiętać o zaleceniach producenta: Ustawienie kolumn Skierowane do środka, w stronę słuchacza Zalecenia akustyczne Dywan lub wykładzina przed kolumnami Minimalna odległość od ścian Co najmniej 1 m (od przedniej ścianki kolumny) Minimalna impedancja 3,0 Ω Sam jestem ciekaw czy ktoś porównywał z Dali Rubicon 2 ? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Słuchałem wszystkich 3. I to Chario w sumie nie dawno przy okazji odwiedzin w Nautilusie. Znałem tez dość dobrze poprzednią serie nazwijmy ją MK 1 Wybrałes kolumny dosyć różne brzmieniowo. Oraz w wykonaniu, stylu. Chario prezentuje dziwiek ocieplony, łagodny, mocno basowy kiedy trzeba, ale też powściągliwy w niektórych sytuacjach. I tu kliczowe jest bardzo ich ustawienie to fakt. Kolumna niezwykle na to wyczulona. Potem jest KEF w którym dostajesz delikatne rozjaśnienie środka, i masywniejszy bas w wiekszosci utworow. Nie trzeba go z nich "wyciągać" Rubicony są nabardziej jasne, ale bez przesady, kontrolowane na basie. Zwinne. Natomioast jeszcze nie dawno w cenie lekko ponad 10 szlo dostać Epicon 2. Odpisz, cytując
rajdek Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Rubicon 2 są otwarte (jeszcze nie jasne) i delikatnie ocieplone, ogólnie grają dość wyrównanym pasmem. Detal i swoboda, nasycenie i muzykalność nie okupiona precyzją, stawiają bardziej na płynność niż przejrzystość. Basior sprężysty. W skrócie dobra równowaga Edytowano 5 godzin temu przez rajdek Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Piotr bardzo dobrze opisał to, co ja miałem w głowie przy próbie ich opisu No, poza basem w Chario, który jest fajny w małych pomieszczeniach, ale jak się nieco zwiększa pokój odsłuchowy, to jest coraz gorzej Osobiście wybrałbym KEFy, potem Dali. Chario na koniec, bo nie jestem szczególnym fanem tego rodzaju ocieplenia. Odpisz, cytując
Recommended Posts