rajdek Napisano Środa o 17:45 Napisano Środa o 17:45 Zawitał do mnie chiński jednorożec nazywając się wdzięcznie Muzykalny. Podmieniony pre z NT-505-X. Bas zyskał na wypełnieniu i sprężystości. Średnica stała się bardziej nasycona, perkusja stoi bliżej, bębny i talerze brzmią bardzo realistycznie, gitary mniej krzykliwe, wokale bardziej organiczne. Góra pasma jest łagodniejsza, mniej błyszczy, detal bardziej miękki, mniej wyeksponowany. Ogólnie brzmienie bardziej wyluzowane, bez utraty szybkości i dynamiki. Jednym słowem MUZYKALNIE. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Środa o 18:56 Napisano Środa o 18:56 1 godzinę temu, rajdek napisał: nazywając się wdzięcznie Muzykalny. To ta firma spokrewniona z Denafripsem, która produkuje daki korzystając z tych samych fabryk i częściowo projektów, tak? Pamiętam, że ze 2-3 lata temu kusił mnie Musician Pegasus, ale odpuściłem, bo nie udało mi się załatwić wypożyczenia od dystrybutora. Odpisz, cytując
rajdek Napisano Środa o 19:09 Autor Napisano Środa o 19:09 @Rafał S z tego co czytałem to część inżynierów Denafrips którzy nie zgadzali się z filozofią firmy stworzyli własną markę Musician. Odpisz, cytując
rajdek Napisano Środa o 20:10 Autor Napisano Środa o 20:10 Pilot cały z metalu, ciężki, można szczękę połamać. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Środa o 21:00 Napisano Środa o 21:00 2 godziny temu, Rafał S napisał: To ta firma spokrewniona z Denafripsem, która produkuje daki korzystając z tych samych fabryk i częściowo projektów, tak? To ta firma, co nie ma swojej strony internetowej, tak? W XXIw. daje to nadzieję na ciekawe granie. Żeby tak mieć wywalone na marketing, to trzeba być mocno pewnym swojego produktu. Odpisz, cytując
rajdek Napisano Czwartek o 02:26 Autor Napisano Czwartek o 02:26 5 godzin temu, il Dottore napisał: To ta firma, co nie ma swojej strony internetowej, tak? http://m.musician-audio.com/en/pd.jsp?mid=1166&pid=4 1 Odpisz, cytując
rajdek Napisano Czwartek o 04:32 Autor Napisano Czwartek o 04:32 9 godzin temu, Rafał S napisał: kusił mnie Musician Pegasus, ale odpuściłem, bo nie udało mi się załatwić wypożyczenia Teraz mnie kusi Pegasus II, ale z dostępnością słabo. Odpisz, cytując
rajdek Napisano Czwartek o 07:17 Autor Napisano Czwartek o 07:17 Nagranie standardowe 1.mp3 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Niewątpliwą zaletą jednorożca jest wielowarstwowość basu, sredni i górny podzakres jest uprzywilejowany względem niższego. To odejście od neutralnego liniowego jak w Teac, daje to świetny efekt, basik piękne mruczy. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, rajdek napisał: daje to świetny efekt, basik piękne mruczy Podoba się basik zatem. Gdybyś miał potrzebę na bardziej spektakularne i słyszalne efekty, namawiam do zmiany kolumn +. Jest ich cała masa, niemożliwe, by wszystkie grały podobnie. Odpisz, cytując
rajdek Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, AudioTube napisał: namawiam do zmiany kolumn Kolumny są genialne dla mnie, nie zmieniam, końcówki również. Technologia R-2R daje świetne efekty. Po wstawieniu absorberów za kolumny dźwięk został oczyszczony z zbędnych pogłosów co uwypukliło techniczną naturę Teac. Niektóre nagrania odsłaniały trochę kościec, zapragnąłem kropli miodu i oliwy, delikatnego ogładzenia góry i podkręcenia basu. Monoceros wpasował sie idealnie w moje oczekiwania, teraz tylko ostatni szlif dac-kiem r2r. Odpisz, cytując
Recommended Posts