Michał1986 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowany) Cześć! Chciałbym zapytać was o radę, sugestie, propozycje Postanowiłem pójść o poziom wyżej jeżeli chodzi o domowy sprzęt audio i zamienić swój dotychczasowy zestaw Edifier S3000Pro + Audiolab 6000N Play na coś o szerszej scenie, głębszym i szybszym basie i lepszym odseparowaniu instrumentów. Zasadniczo mam 3 typy konfiguracji, w których zawsze musi znaleźć się opcja streamingu z Tidala. Mój limit to 16.000,00 zł. 1. Sonus Faber Duetto jako głośniki aktywne, bez żadnych dodatków, ponieważ same w sobie posiadają już wszystko, co potrzebuję, w tym streaming z Tidala. Koszt to 16.000,00 zł. 2. Airpulse A300 Pro + Bluesound Node Icon. Koszt to ok 12.000,00 zł. 3. Chario Constellation DELPHINUS MKII + jeden z poniższych wzmacniaczy (choć większość wykracza poza budżet). - NAD M10 v3 - mój faworyt w tym zestawieniu - NAD C 700 v2 - Cambridge Audio Evo 150SE - Marantz Model 40n Pomieszczenie ma ok 35m2 i nie mam miejsca na podłogówki. Który z tych zestawów ma największy/najmniejszy sens? I dlaczego? Z góry dzięki! Edytowano 15 godzin temu przez Michał1986 Odpisz, cytując
Marlin Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Z ciekawości: jak/gdzie mają stać te kolumny? To, że podstawkowe zajmują mniej miejsca niż podłogówki to mit, podstawkowe też muszą na czymś stać... Odpisz, cytując
Michał1986 Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu 4 minuty temu, Marlin napisał: Z ciekawości: jak/gdzie mają stać te kolumny? To, że podstawkowe zajmują mniej miejsca niż podłogówki to mit, podstawkowe też muszą na czymś stać... Na długiej szafce RTV, w odległości jakieś 2,5 metra od siebie. Odpisz, cytując
Recommended Posts