Skocz do zawartości

Chario (pasywne) vs Edifier (aktywne) vs Sonus Faber (aktywne)

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć!

Chciałbym zapytać was o radę, sugestie, propozycje :) Postanowiłem pójść o poziom wyżej jeżeli chodzi o domowy sprzęt audio i zamienić swój dotychczasowy zestaw Edifier S3000Pro + Audiolab 6000N Play na coś  o szerszej scenie, głębszym i szybszym basie i lepszym odseparowaniu instrumentów. Zasadniczo mam 3 typy konfiguracji, w których zawsze musi znaleźć się opcja streamingu z Tidala. Mój limit to 16.000,00 zł.

1. Sonus Faber Duetto jako głośniki aktywne, bez żadnych dodatków, ponieważ same w sobie posiadają już wszystko, co potrzebuję, w tym streaming z Tidala. Koszt to 16.000,00 zł.

2. Airpulse A300 Pro + Bluesound Node Icon. Koszt to ok 12.000,00 zł.

3. Chario Constellation DELPHINUS MKII + jeden z poniższych wzmacniaczy (choć większość wykracza poza budżet).

- NAD M10 v3 - mój faworyt w tym zestawieniu
- NAD C 700 v2
- Cambridge Audio Evo 150SE
- Marantz Model 40n

Pomieszczenie ma ok 35m2 i nie mam miejsca na podłogówki. Który z tych zestawów ma największy/najmniejszy sens? I dlaczego?

Z góry dzięki!

Edytowano przez Michał1986
Napisano
4 minuty temu, Marlin napisał:

Z ciekawości: jak/gdzie mają stać te kolumny? To, że podstawkowe zajmują mniej miejsca niż podłogówki to mit, podstawkowe też muszą na czymś stać...

Na długiej szafce RTV, w odległości jakieś 2,5 metra od siebie. 

Napisano

Cześć :)  Czy na tej szafce kolumny uda się ustawić na wysokości uszu? Tak byłoby optymalnie. 

Co do samych kolumn, najlepiej odsłuchać ;) Do listy dorzuciłbym za to na pewno Buchardty A10 - świetne, uniwersalne granie z bdb zejściem i świetną kontrolą. W razie czego zapraszam na odsłuch ;)