Hanys82 Napisano 3 listopada Napisano 3 listopada Witam, od ponad roku posiadam kino 5.1.2 Chciałbym w końcu je uporządkować do jednej serii tylko sam nie wiem do której. Czy iść w Klipsch reference czy może Teufel. Sprzęt to: Amplituner Denon AVR x4100w Głośniki: Fronty podstawkowe Klipsch reference R-51m Centralny Jamo Subwoofer JBL es150/230 Tył Jamo Sufit atmos Klipsch SLM 3400 Pomieszczenie ma Ok 18m² Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 listopada Napisano 3 listopada Cześć A coś Ci nie pasuje w brzmieniu, że chcesz coś podmieniać, czy inna kwestia? Jak masz już Klipsche i lubisz ich granie, to szedłbym dalej w to No, może centralny z serii RP Odpisz, cytując
Hanys82 Napisano 3 listopada Autor Napisano 3 listopada Jak widać z opisu to mam misz/masz a chciałbym mieć wszystko z jednej serii, klipsch mi odpowiada i zastanawiałem się żeby fronty podmienić z obecnych r-51m na rp 600m II, a te r-51m dać na tył. Centralny zmienić z jamo na Klipsch rp 500c. Subwoofer bym zostawił bo daje rady:-) A druga opcja to, że zobaczyłem reklamę Teufel ultima 40 surround 5.1 set i cenowo nawet spoko. I się zastawiam czy w to iść, zmienić z klipsch na teufel. Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 3 listopada Napisano 3 listopada Centralny Klipsch to jak masz miejsce to może rp404c, można i większy, ale 404c jest już okek Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 3 listopada Napisano 3 listopada @Hanys82 Twój pomysł na upgrade Klipscha i wrzucenie R na surround ma sens. Odpisz, cytując
Hanys82 Napisano 3 listopada Autor Napisano 3 listopada 1 godzinę temu, Saimons69 napisał: Centralny Klipsch to jak masz miejsce to może rp404c, można i większy, ale 404c jest już okek Rp404c troszkę za duży, albo rp500c lub r50c Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 listopada Napisano 3 listopada 5 godzin temu, Hanys82 napisał: Jak widać z opisu to mam misz/masz a chciałbym mieć wszystko z jednej serii, klipsch mi odpowiada i zastanawiałem się żeby fronty podmienić z obecnych r-51m na rp 600m II, a te r-51m dać na tył. Centralny zmienić z jamo na Klipsch rp 500c. Subwoofer bym zostawił bo daje rady:-) Dobry kierunek. Dużo lepszy niż Teufel. Odpisz, cytując
Hanys82 Napisano Poniedziałek o 10:19 Autor Napisano Poniedziałek o 10:19 (edytowany) Doszła jeszcze kwestia subwoofera ten jbl es150/230 zaczyna znów nawalać (trzaski i delikatne buczenie). Zastanawiam się nad zakupem klipsch'a R-120sw lub SPL 120. Czy lepiej bass reflex z przodu czy z tyłu?? Ten r-120sw mogę mieć za 1300zł z roczną gwarancją jeszcze (używany). Edytowano Poniedziałek o 10:21 przez Hanys82 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Poniedziałek o 11:13 Napisano Poniedziałek o 11:13 53 minuty temu, Hanys82 napisał: Czy lepiej bass reflex z przodu czy z tyłu?? Nie ma znaczenia o ile nie zostanie zatkany. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 07:31 Napisano wczoraj o 07:31 no jesli bierzesz te dwie firmy pod uwagę no to zdecydowanie Klipsch. O ile w kinie 100% na fronty i surround możesz iść w serie Reference o tyle na centralny Premier to konieczność. Dnia 3.11.2025 o 14:42, Hanys82 napisał: Rp404c troszkę za duży, albo rp500c lub r50c Duzy ale dobry. R50c nie gra to dobrze. Odpisz, cytując
Hanys82 Napisano wczoraj o 09:05 Autor Napisano wczoraj o 09:05 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: na fronty i surround możesz iść w serie Reference Na fronty będą rp 600m II, surround r-51m 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Dnia 3.11.2025 o 14:42, Hanys82 napisał: Rp404c troszkę za duży, albo rp500c lub r50c Duzy ale dobry. R50c nie gra to dobrze. A centralny to raczej będzie rp 500c Odpisz, cytując
Hanys82 Napisano wczoraj o 10:46 Autor Napisano wczoraj o 10:46 A jeszcze pytanie o centralnym bo jeszcze brałem pod uwagę r-30c, dodam że centralny będzie wisieć na ścianie pod tv. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Zdecydowanie lepiej iść w centralny z serii RP. Co do suba, obecnie mamy bdb ceny na Velodyne Impact X Zwłaszcza w bieli Odpisz, cytując
Recommended Posts