remii Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Jestem w trakcie tworzenia pokoju kinowego mam trochę problem gdzie i na jakiej wysokości umieścić głośniki boczne i tylnie. System ma być 7.1 problem też jest taki że mam skosy. Jak czytam to większość poleca montaż głośników bocznych oraz tylnych na wysokości minimum 1,4m. Teraz jak powiesić te glosniki na skosach? Mają być skierowanie pod kątem w stronę słuchacza? To samo dotyczy się tyłów. W początkowych założeniach miałem w planach umieścić je ma wysokości uszu ale czym więcej czytam tym mniej wiem. Zestaw kolumn które posiadam to Monitor Audio Przody RX8 Sub RXW RX Center Tyły RX1 Boki RX FX Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Głośniki warstwy dolnej montujesz na wysokości uszu mniej więcej, żadne 1.4 metra nad ziemią. Zalecenia o których wspominasz są sprzed ery obiektowych kodeków dźwięku. 1 Odpisz, cytując
remii Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, PanKlor napisał: Głośniki warstwy dolnej montujesz na wysokości uszu mniej więcej, żadne 1.4 metra nad ziemią. Zalecenia o których wspominasz są sprzed ery obiektowych kodeków dźwięku. Czyli jak mam standy 70cm to powinno być ok? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) Powinno być ok, za punkt odniesienia przyjmuje się zazwyczaj pozycję głośnika wysokotonowego. Kolumny pewnie mają te 20-30 cm. Edytowano 4 godziny temu przez PanKlor Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu A może warto też rozważyć dodanie głośników ATMOS przynajmniej 2, a jak jest możliwość to 4 Nie wiem jaki masz amplituner, czy by obsłużył tyle kanałów bez dodatkowej końcówki mocy. Odpisz, cytując
remii Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 51 minut temu, Saimons69 napisał: A może warto też rozważyć dodanie głośników ATMOS przynajmniej 2, a jak jest możliwość to 4 Nie wiem jaki masz amplituner, czy by obsłużył tyle kanałów bez dodatkowej końcówki mocy. Amplituner na pewno by obsłużył tylko musiałbym dokupić końcówkę mocy. Mam Arcama AVR 20, jedyny problem to że nie mam wypuszonych przewodów pod Atmosa a ściany i sufity mam już na gotowo. Może podczas nastepnego remontu pomyślę nad tym Odpisz, cytując
Recommended Posts