svm Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Witam, Początkowo planowałem zakup soundbara, głównie ze względu na niewielką ilość miejsca i brak kabli poprowadzonych na tył. Trafiłem jednak na amplitunery Yamahy z MusicCast i zainteresowała mnie możliwość zbudowania kina domowego z bezprzewodowymi tylnymi głośnikami. Moje użytkowanie wygląda mniej więcej tak: 60% filmy, 20% muzyka i 20% gry. Salon ma wymiary 4,5 m (ok. 4 m między kanapą a TV) na 5,5 m, sufit max od 3.5 do 6.5m. Zdjęcie poglądowe załączone. Kolumny mogą stać jedynie obok telewizora i będą dość blisko tylnej ściany — nie mam możliwości innego ustawienia. Rozważam gotowe zestawy dostępne w Top Hi-Fi: RX-V4A + Tesi 5 + 7 + 2 × MusicCast 20 — 5 899 zł RX-V6A + Tesi 6 + 7 + 2 × MusicCast 20 — 6 799 zł RX-A4A + Diva 5 + 7 + 2 × MusicCast 20 — 10 999 zł RX-A2A + Diva 5 + 7 + 2 × MusicCast 20 — 8 499 zł Czy do któregoś z tych zestawów warto dokupić subwoofer? Chyba, że zamiast podłogowych jest sens iść w podstawowe, które postawie na szafce? Nie mam czasu na jeżdżenie i odsłuchiwanie zestawów, dlatego chciałbym zdać się na Wasze doświadczenia. Który z powyższych zestawów sprawdzi się najlepiej w moim pomieszczeniu? Nie mam sztywnego budżetu, ale nie chciałbym też przepłacać bez realnego zysku w jakości. Zestawy wyglądają cenowo korzystniej niż kompletowanie elementów osobno, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Z góry dziękuję za pomoc! Odpisz, cytując
Ststek Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Z tych zestawów osobiście brałbym a4a, a jeśli w budżecie to v6a. Reszta się nie opłaca (a2a to to samo co v6a, kosmetyka a v4a to tylko 5.1). Choć ja osobiście wolałbym inne skrzynki😎 Odpisz, cytując
Recommended Posts