Seki87 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu DENON AVC-X3800H czy ONKYO TX-NR7100 Co byście wybrali Pod kino i stereo. Odpisz, cytując
lalka Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Uciekaj od tych Denon-ów , Marantz-ów jak najdalej , bo to nędza w kinie ! To dziadostwo nawet Diraca nie ma na wyposażeniu . W tym segmencie , klasie amolitunerów stereo zagra na podobnym poziomie , uwzgleniając oczywiście indywidualną, odmienną , z goła inną charakterystykę brzmienia , która cechuje daną markę . Edytowano 1 godzinę temu przez lalka Odpisz, cytując
Butler Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Ja bym pochopnie decyzji nie podejmował. Dużo zależy od kolumn i własnych preferencji. Może i 3800H ma DL tylko jako płatną opcję, ale ma też pewne zalety których w rodzinie Onkyo próżno szukać. Fajnie jest się nimi gdzieś pobawić i odsłuchać, wówczas wiemy w jakim kierunku się kierować. Jeśli już miałbym jednak brać Onkyo 7100 jako faworyta w tym porównaniu, to wolałbym Pioneera 505, to samo za mniejszą kasę. Odpisz, cytując
lalka Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Mimo tych niewątpliwych zalet , jakie posiada Denon w stosunku do reszty nie poszedłeś jednak w jakiegoś flagowca od Denona z ntą ilością koncówek a wybrałeś zupełnie coś innego , skromnego jeśli mowa o ilości zasilanych kanałów Myślę , że nawet w obecnej sytacji wsparcie w Denonie w postaci Dirac Art nie zmieniło by Twojego kierunku, gdybyś ponownie stanął przed wyborem nowego amplitunera . Ciekawe dlaczego .. Edytowano 1 godzinę temu przez lalka Odpisz, cytując
burz Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu 45 minut temu, lalka napisał: Uciekaj od tych Denon-ów , Marantz-ów jak najdalej , bo to nędza w kinie ! To dziadostwo nawet Diraca nie ma na wyposażeniu . Dirac to teraz jakaś religia? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 49 minut temu Napisano 49 minut temu 24 minuty temu, Butler napisał: Jeśli już miałbym jednak brać Onkyo 7100 jako faworyta w tym porównaniu, to wolałbym Pioneera 505, to samo za mniejszą kasę. Pioneer obecnie droższy Chyba że mówisz o 305, to wtedy jest ciut taniej https://www.q21.pl/onkyo-tx-nr7100-czarny.html Odpisz, cytując
Seki87 Napisano 36 minut temu Autor Napisano 36 minut temu (edytowany) Podobno Pioneer nie zgrywa się z kolumnami klipsch a takie będę po odsłuchaniu chciał kupić tylko z seri RP I się zastanawiam co lepiej będzie grało D czy O Edytowano 25 minut temu przez Seki87 Odpisz, cytując
Butler Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu 43 minuty temu, lalka napisał: Mimo tych niewątpliwych zalet , jakie posiada Denon w stosunku do reszty nie poszedłeś jednak w jakiegoś flagowca od Denona z ntą ilością koncówek a wybrałeś zupełnie coś innego , skromnego jeśli mowa o ilości zasilanych kanałów Kwestia okazji która mi się trafiła a nie całkiem świadomego wyboru. Zresztą pomijając rodzinę Denon/Marantz oferującą we flagowcach nawet 11 aktywnych końcówek, chyba cała reszta towarzystwa daje ich max 9, a topowe "tylko" 7. Nie mylić tu jednak z ilością przetwarzanych kanałów. 46 minut temu, lalka napisał: Myślę , że nawet w obecnej sytacji wsparcie w Denonie w postaci Dirac Art nie zmieniło by Twojego kierunku, gdybyś ponownie stanął przed wyborem nowego amplitunera . Ciekawe dlaczego .. Nie znasz mnie, więc nie domniemaj. Wyszło tak a nie inaczej, gdyby nie przypadek nadal miałbym w domu za główne ampli x4700H który całkiem dobrze wpominam i złego słowa nie napiszę. 36 minut temu, burz napisał: Dirac to teraz jakaś religia? No robi to różnicę. Nie ma się co pieścić, jest najbardziej zaawansowaną i skuteczną korekcją dostępną w rozsądnych pieniądzach średniej klasy ampli. 34 minuty temu, Q21 napisał: Pioneer obecnie droższy Chyba że mówisz o 305, to wtedy jest ciut taniej 7100 poniżej 4k, a pionek 4,6k. Faktycznie ten drugi droższy raptem o kilka stówek. No ale jednak między nimi jest różnica klas z korzyścią dla Pionka. Kupno Onkyo przy nim wydaje mi się po prostu kiepskim wyborem. 26 minut temu, Seki87 napisał: Podobno Pioneer nie zgrywa się z kolumnami klipsch a takie będę po odsłuchaniu kupić tylko z seri RP I się zastanawiam co lepiej będzie grało Podobno? Posłuchaj sam, jednemu pasuje bardziej, drugiemu mniej. Ale absolutnie nie ma tu mowy o "nie zgrywaniu", jakaś bzdura. Odpisz, cytując
Recommended Posts