Seki87 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu DENON AVC-X3800H czy ONKYO TX-NR7100 Co byście wybrali Pod kino i stereo. Odpisz, cytując
lalka Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Uciekaj od tych Denon-ów , Marantz-ów jak najdalej , bo to nędza w kinie ! To dziadostwo nawet Diraca nie ma na wyposażeniu . W tym segmencie , klasie amolitunerów stereo zagra na podobnym poziomie , uwzgleniając oczywiście indywidualną, odmienną , z goła inną charakterystykę brzmienia , która cechuje daną markę . Edytowano 2 godziny temu przez lalka Odpisz, cytując
Butler Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Ja bym pochopnie decyzji nie podejmował. Dużo zależy od kolumn i własnych preferencji. Może i 3800H ma DL tylko jako płatną opcję, ale ma też pewne zalety których w rodzinie Onkyo próżno szukać. Fajnie jest się nimi gdzieś pobawić i odsłuchać, wówczas wiemy w jakim kierunku się kierować. Jeśli już miałbym jednak brać Onkyo 7100 jako faworyta w tym porównaniu, to wolałbym Pioneera 505, to samo za mniejszą kasę. Odpisz, cytując
lalka Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Mimo tych niewątpliwych zalet , jakie posiada Denon w stosunku do reszty nie poszedłeś jednak w jakiegoś flagowca od Denona z ntą ilością koncówek a wybrałeś zupełnie coś innego , skromnego jeśli mowa o ilości zasilanych kanałów Myślę , że nawet w obecnej sytacji wsparcie w Denonie w postaci Dirac Art nie zmieniło by Twojego kierunku, gdybyś ponownie stanął przed wyborem nowego amplitunera . Ciekawe dlaczego .. Edytowano 2 godziny temu przez lalka Odpisz, cytując
burz Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 45 minut temu, lalka napisał: Uciekaj od tych Denon-ów , Marantz-ów jak najdalej , bo to nędza w kinie ! To dziadostwo nawet Diraca nie ma na wyposażeniu . Dirac to teraz jakaś religia? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 24 minuty temu, Butler napisał: Jeśli już miałbym jednak brać Onkyo 7100 jako faworyta w tym porównaniu, to wolałbym Pioneera 505, to samo za mniejszą kasę. Pioneer obecnie droższy Chyba że mówisz o 305, to wtedy jest ciut taniej https://www.q21.pl/onkyo-tx-nr7100-czarny.html Odpisz, cytując
Seki87 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Podobno Pioneer nie zgrywa się z kolumnami klipsch a takie będę po odsłuchaniu chciał kupić tylko z seri RP I się zastanawiam co lepiej będzie grało D czy O Edytowano 1 godzinę temu przez Seki87 Odpisz, cytując
Butler Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 43 minuty temu, lalka napisał: Mimo tych niewątpliwych zalet , jakie posiada Denon w stosunku do reszty nie poszedłeś jednak w jakiegoś flagowca od Denona z ntą ilością koncówek a wybrałeś zupełnie coś innego , skromnego jeśli mowa o ilości zasilanych kanałów Kwestia okazji która mi się trafiła a nie całkiem świadomego wyboru. Zresztą pomijając rodzinę Denon/Marantz oferującą we flagowcach nawet 11 aktywnych końcówek, chyba cała reszta towarzystwa daje ich max 9, a topowe "tylko" 7. Nie mylić tu jednak z ilością przetwarzanych kanałów. 46 minut temu, lalka napisał: Myślę , że nawet w obecnej sytacji wsparcie w Denonie w postaci Dirac Art nie zmieniło by Twojego kierunku, gdybyś ponownie stanął przed wyborem nowego amplitunera . Ciekawe dlaczego .. Nie znasz mnie, więc nie domniemaj. Wyszło tak a nie inaczej, gdyby nie przypadek nadal miałbym w domu za główne ampli x4700H który całkiem dobrze wpominam i złego słowa nie napiszę. 36 minut temu, burz napisał: Dirac to teraz jakaś religia? No robi to różnicę. Nie ma się co pieścić, jest najbardziej zaawansowaną i skuteczną korekcją dostępną w rozsądnych pieniądzach średniej klasy ampli. 34 minuty temu, Q21 napisał: Pioneer obecnie droższy Chyba że mówisz o 305, to wtedy jest ciut taniej 7100 poniżej 4k, a pionek 4,6k. Faktycznie ten drugi droższy raptem o kilka stówek. No ale jednak między nimi jest różnica klas z korzyścią dla Pionka. Kupno Onkyo przy nim wydaje mi się po prostu kiepskim wyborem. 26 minut temu, Seki87 napisał: Podobno Pioneer nie zgrywa się z kolumnami klipsch a takie będę po odsłuchaniu kupić tylko z seri RP I się zastanawiam co lepiej będzie grało Podobno? Posłuchaj sam, jednemu pasuje bardziej, drugiemu mniej. Ale absolutnie nie ma tu mowy o "nie zgrywaniu", jakaś bzdura. Odpisz, cytując
lalka Napisano 36 minut temu Napisano 36 minut temu (edytowany) 47 minut temu, Butler napisał: 47 minut temu, Butler napisał: Kwestia okazji która mi się trafiła a nie całkiem świadomego wyboru. Zresztą pomijając rodzinę Denon/Marantz oferującą we flagowcach nawet 11 aktywnych końcówek, chyba cała reszta towarzystwa daje ich max 9, a topowe "tylko" 7. Nie mylić tu jednak z ilością przetwarzanych kanałów. Nie znasz mnie, więc nie domniemaj. Wyszło tak a nie inaczej, gdyby nie przypadek nadal miałbym w domu za główne ampli x4700H który całkiem dobrze wpominam i złego słowa nie napiszę. Ok . Spokojnie. Stosując Twoją terminologię : uspokoję Cię i nie bedę już " domniemiał" . A jednak da się zbudować solidne kino na okazji, używkach : Ten Denon 4700 - to była używka (okazja)- głośno kiedyś na forum gryzłeś się o ten amplituner z jego pierwszym właścicielem . JL Audio - kolejna okazja , podobnie jak Jbl . Co tam jeszcze okazyjnie dorwałeś ? Dopytuję , bo widzisz stary ,niebawem nabywam nowego suba Paradigma (świadomy wybór ) . Gdzieś się wcześniej naczytałem, że wciąga nosem te Rel-e , Svs-y , Klipsche (które bardzo sobie chwalę, bo sam obecnie 2 takie posiadam ) , ,no generalnie prezentuję lepszą, wyższą klasę brzmienia no i stwierdziłem , że chcę spróbować. W końcu zawsze moze być lepiej Technologia niczym z kosmosu. Ich przetworniki są jednymi z najlepszych na świecie, posiadają 2 ,3 magnesy ferytowe w większości konstrukcjach, a ich moc zadziwia. Miałem możliwość odsłuchu XR13, i powiem Ci : to dopiero wygląda i gra zacnie, wydobywa potężny czysty bass. Oczywiście jeśli mi spasuje w chałupie , to zostawię. Gdybyś gdzieś okazyjnie ( bo Ty bardzo na okazji bazujesz , okazyjny jesteś ) trafił na takiego w dobrej cenie , to dawaj znać . 1 godzinę temu, Seki87 napisał: Podobno Pioneer nie zgrywa się z kolumnami klipsch a takie będę po odsłuchaniu chciał kupić tylko z seri RP I się zastanawiam co lepiej będzie grało D czy O Wręcz przeciwnie . Zgrywa się bardzo dobrze z Klipschem . Edytowano 31 minut temu przez lalka Odpisz, cytując
Butler Napisano 27 minut temu Napisano 27 minut temu (edytowany) 11 minut temu, lalka napisał: Co tam jeszcze okazyjnie dorwałeś ? Coś mi się wydaje że doskonale wiesz co i od kogo kupiłem okazyjnego. Pobite gary. Edytowano 23 minuty temu przez Butler Odpisz, cytując
lalka Napisano 23 minuty temu Napisano 23 minuty temu Ale ja serrio piszę bez uszczypliwości . Parę klocków dorwałeś okazyjnie ,więc w jakimś stopniu (zakładam) śledzisz rynek .Ja sam nie mam na to czasu . Gdybyś trafił na tego Paradigma w dobrej cenie , to daj znać , bo poluję na niego . Tylko nie używka . Odpisz, cytując
Seki87 Napisano 16 minut temu Autor Napisano 16 minut temu 11 minut temu, lalka napisał: Wręcz przeciwnie . Zgrywa się bardzo dobrze z Klipschem . Byłem u gościa który handluje robi odsłuchy wszystkiego ma w bród i mi powiedział że niema sensu kupować pioniera bo to nie zagra dobrze z klipsch. Oczywiście mówię o budżetówce bo tylko na to mnie stać i chcę nowy sprzęt a nie używany który był katowany i mi padnie po miesiącu. Dlatego chcę porady na poziomie tych sprzętów a nie flagowca za którego trzeba zabulić a i tak nie wykorzystam wszystkich złączy, chcę proste kino 5.1 i żeby to grało przyzwoicie w stereo. Odpisz, cytując
Butler Napisano przed chwilą Napisano przed chwilą 3 minuty temu, Seki87 napisał: Byłem u gościa który handluje robi odsłuchy wszystkiego ma w bród i mi powiedział że niema sensu kupować pioniera bo to nie zagra dobrze z klipsch. Onkyo gra praktycznie identycznie tak jak Pionek. To w zasadzie te same amplitunery z jednej fabryki i w tych samych rękach. W gronie trojaczków jest jeszcze "Integra". No i jakoś Onkyo wręcz się chlubi tym że współpracuje z Klipsch, w zakładkach menu ma nawet konkretne modele tego producenta kolumn. https://audio-lubin.pl/blog/onkyo-i-klipsch-dopasowanie-glosnikow Także wnioski czy Pionek zagra czy nie zagra z Klipsch są w moim mniemaniu jednoznaczne. 20 minut temu, lalka napisał: Ale ja serrio piszę bez uszczypliwości A ja serio nie chce z Tobą gadać. Odpisz, cytując
Recommended Posts