Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Uciekaj od tych Denon-ów , Marantz-ów jak najdalej , bo to nędza w kinie ! To dziadostwo nawet Diraca nie ma na wyposażeniu .

W tym segmencie , klasie amolitunerów stereo zagra na podobnym poziomie , uwzgleniając  oczywiście indywidualną, odmienną , z goła inną charakterystykę brzmienia , która cechuje daną markę . 

Edytowano przez lalka
Napisano

Ja bym pochopnie decyzji nie podejmował. Dużo zależy od kolumn i własnych preferencji. Może i 3800H ma DL tylko jako płatną opcję, ale ma też pewne zalety których w rodzinie Onkyo próżno szukać. Fajnie jest się nimi gdzieś pobawić i odsłuchać, wówczas wiemy w jakim kierunku się kierować. Jeśli już miałbym jednak brać Onkyo 7100 jako faworyta w tym porównaniu, to wolałbym Pioneera 505, to samo za mniejszą kasę.

Napisano (edytowany)

Mimo tych niewątpliwych zalet , jakie posiada Denon w stosunku do reszty nie poszedłeś jednak w jakiegoś flagowca od Denona z ntą ilością koncówek a wybrałeś zupełnie coś innego , skromnego jeśli mowa o ilości zasilanych kanałów ;)

Myślę , że nawet w obecnej sytacji wsparcie w Denonie w postaci Dirac Art nie zmieniło by Twojego kierunku, gdybyś ponownie stanął przed wyborem nowego amplitunera .

Ciekawe dlaczego ..

Edytowano przez lalka
Napisano
45 minut temu, lalka napisał:

Uciekaj od tych Denon-ów , Marantz-ów jak najdalej , bo to nędza w kinie ! To dziadostwo nawet Diraca nie ma na wyposażeniu .

Dirac to teraz jakaś religia?

Napisano (edytowany)

Podobno Pioneer nie zgrywa się z kolumnami klipsch a takie będę po odsłuchaniu  chciał kupić tylko z seri RP I się zastanawiam co lepiej będzie grało D czy O

Edytowano przez Seki87
Napisano
43 minuty temu, lalka napisał:

Mimo tych niewątpliwych zalet , jakie posiada Denon w stosunku do reszty nie poszedłeś jednak w jakiegoś flagowca od Denona z ntą ilością koncówek a wybrałeś zupełnie coś innego , skromnego jeśli mowa o ilości zasilanych kanałów

Kwestia okazji która mi się trafiła a nie całkiem świadomego wyboru. Zresztą pomijając rodzinę Denon/Marantz oferującą we flagowcach nawet 11 aktywnych końcówek, chyba cała reszta towarzystwa daje ich max 9, a topowe "tylko" 7. Nie mylić tu jednak z ilością przetwarzanych kanałów.

46 minut temu, lalka napisał:

Myślę , że nawet w obecnej sytacji wsparcie w Denonie w postaci Dirac Art nie zmieniło by Twojego kierunku, gdybyś ponownie stanął przed wyborem nowego amplitunera .

Ciekawe dlaczego ..

Nie znasz mnie, więc nie domniemaj. Wyszło tak a nie inaczej, gdyby nie przypadek nadal miałbym w domu za główne ampli x4700H który całkiem dobrze wpominam i złego słowa nie napiszę.

36 minut temu, burz napisał:

Dirac to teraz jakaś religia?

No robi to różnicę. Nie ma się co pieścić, jest najbardziej zaawansowaną i skuteczną korekcją dostępną w rozsądnych pieniądzach średniej klasy ampli.

34 minuty temu, Q21 napisał:

Pioneer obecnie droższy :) Chyba że mówisz o 305, to wtedy jest ciut taniej :) 

7100 poniżej 4k, a pionek 4,6k. Faktycznie ten drugi droższy raptem o kilka stówek. No ale jednak między nimi jest różnica klas z korzyścią dla Pionka. Kupno Onkyo przy nim wydaje mi się po prostu kiepskim wyborem.

26 minut temu, Seki87 napisał:

Podobno Pioneer nie zgrywa się z kolumnami klipsch a takie będę po odsłuchaniu kupić tylko z seri RP I się zastanawiam co lepiej będzie grało 

Podobno? :D Posłuchaj sam, jednemu pasuje bardziej, drugiemu mniej. Ale absolutnie nie ma tu mowy o "nie zgrywaniu", jakaś bzdura.

Napisano (edytowany)
47 minut temu, Butler napisał:
47 minut temu, Butler napisał:

Kwestia okazji która mi się trafiła a nie całkiem świadomego wyboru. Zresztą pomijając rodzinę Denon/Marantz oferującą we flagowcach nawet 11 aktywnych końcówek, chyba cała reszta towarzystwa daje ich max 9, a topowe "tylko" 7. Nie mylić tu jednak z ilością przetwarzanych kanałów.

Nie znasz mnie, więc nie domniemaj. Wyszło tak a nie inaczej, gdyby nie przypadek nadal miałbym w domu za główne ampli x4700H który całkiem dobrze wpominam i złego słowa nie napiszę.

Ok . Spokojnie. Stosując Twoją terminologię : uspokoję Cię i nie bedę już " domniemiał" . 

A jednak da się zbudować solidne kino na okazji, używkach  : Ten Denon 4700 - to była używka (okazja)- głośno kiedyś na forum gryzłeś się o ten amplituner z jego pierwszym właścicielem . 

JL Audio - kolejna okazja , podobnie jak Jbl . 

Co tam jeszcze okazyjnie dorwałeś ? 

Dopytuję , bo widzisz stary ,niebawem nabywam   nowego suba Paradigma (świadomy wybór ) . Gdzieś się wcześniej naczytałem,  że wciąga nosem te Rel-e , Svs-y , Klipsche (które bardzo sobie chwalę, bo sam obecnie 2 takie posiadam ) , 

,no generalnie   prezentuję lepszą, wyższą klasę brzmienia no i stwierdziłem , że chcę spróbować.  W końcu zawsze moze być lepiej ;)
  Technologia niczym z kosmosu. Ich przetworniki są   jednymi  z najlepszych  na świecie, posiadają 2 ,3 magnesy ferytowe w większości konstrukcjach, a ich moc zadziwia. Miałem możliwość odsłuchu  XR13, i powiem Ci : to dopiero wygląda i gra zacnie, wydobywa potężny czysty bass. Oczywiście jeśli mi spasuje w chałupie , to zostawię. 

Gdybyś gdzieś okazyjnie ( bo Ty bardzo na okazji bazujesz , okazyjny jesteś ) trafił na takiego w dobrej cenie  , to dawaj znać .

1 godzinę temu, Seki87 napisał:

Podobno Pioneer nie zgrywa się z kolumnami klipsch a takie będę po odsłuchaniu  chciał kupić tylko z seri RP I się zastanawiam co lepiej będzie grało D czy O

Wręcz przeciwnie . Zgrywa się bardzo dobrze z Klipschem .

Edytowano przez lalka
Napisano (edytowany)
11 minut temu, lalka napisał:

Co tam jeszcze okazyjnie dorwałeś ? 

Coś mi się wydaje że doskonale wiesz co i od kogo kupiłem okazyjnego. Pobite gary.

Edytowano przez Butler
Napisano

Ale ja serrio  piszę bez uszczypliwości . Parę  klocków dorwałeś okazyjnie  ,więc w jakimś stopniu (zakładam) śledzisz rynek .Ja sam nie mam na to czasu . Gdybyś trafił na tego Paradigma w dobrej cenie , to daj znać  , bo poluję na niego . Tylko nie używka . 

Napisano
11 minut temu, lalka napisał:

Wręcz przeciwnie . Zgrywa się bardzo dobrze z Klipschem .

Byłem u gościa który handluje robi odsłuchy wszystkiego ma w bród i mi powiedział że niema sensu kupować pioniera bo to nie zagra dobrze z klipsch. Oczywiście mówię o budżetówce bo tylko na to mnie stać i chcę nowy sprzęt a nie używany który był katowany i mi padnie po miesiącu. Dlatego chcę porady na poziomie tych sprzętów a nie flagowca za którego trzeba zabulić a i tak nie wykorzystam wszystkich złączy, chcę proste kino 5.1 i żeby to grało przyzwoicie w stereo. 

Napisano (edytowany)
21 minut temu, Seki87 napisał:

Byłem u gościa który handluje robi odsłuchy wszystkiego ma w bród i mi powiedział że niema sensu kupować pioniera bo to nie zagra dobrze z klipsch.

Onkyo gra praktycznie identycznie tak jak Pionek. To w zasadzie te same amplitunery z jednej fabryki i w tych samych rękach. W gronie trojaczków jest jeszcze "Integra". No i jakoś Onkyo wręcz się chlubi tym że współpracuje z Klipsch, w zakładkach menu ma nawet konkretne modele tego producenta kolumn.

https://audio-lubin.pl/blog/onkyo-i-klipsch-dopasowanie-glosnikow

Także wnioski czy Pionek zagra czy nie zagra z Klipsch są w moim mniemaniu jednoznaczne.

Z jedną uwagą, mowa o nowych sprzętach (obecnej serii)

28 minut temu, lalka napisał:

Ale ja serrio  piszę bez uszczypliwości

A ja serio nie chce z Tobą gadać.

Edytowano przez Butler
Napisano
7 minut temu, Butler napisał:

A ja serio nie chce z Tobą gadać.

No to jak nie chdesz gadać , to już  nie gadamy  .

Nie zapomnij teraz tylko posprzątać i wywietrzyć po sobie .