Piotr Sonido Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 15 godzin temu, Rom Son napisał: Z ciekawości się zapytałem, narazie chciałbym puszczać apki z tv. Pewnie i tak coś kupię zewnętrznego. ok rozumiem. Odpisz, cytując
Łukasz P. Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Dnia 29.12.2025 o 16:43, Butler napisał: Kalibracja umówiona na ostatni dzień roku. Wszystkie tryby (SDR, HDR10/HDR10+, DV, Game) to 600zł. Cena rewelacja, ja 700 płaciłem 4lata temu za te same tryby. A wiadomo obecnie Maciek K. bierze więcej niż to co płaciłem. P.s tak zawsze zagadujesz o tym plex i postanowiłem postawić serwerek z jego udziałem. Trochę się zdążyłem nawkurzać bo miał problem plex na C1. Wywalało błąd i musiałem z Chatem GPT ogarnąć drogą awaryjną. Załączał od razu lektora i nie widział innych ścieżek łącznie z napisami. Finalnie wszystko działa, dzisiaj coś wrzucę do oglądnięcia to się przekonam czy bez zacinek leci. Odpisz, cytując
Butler Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Przy PLEX zainstalowanym na TV to trzeba pamiętać że większość TV nie puści audio HD do ampli, a niektóre marki w ogóle DTS nie ogarniają. LG robi fajne OLEDy, ale jakbym miał na nich PLEX używać to chyba wolałbym zewnętrzny player np. Amazon Stick 4K MAX Odpisz, cytując
Łukasz P. Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) Toś mnie teraz pocieszył 😂😂 Spoko, zobaczę czy mi podejdzie ta apk. Napewno fajnie wyglądają katalogi z filmami i okładkami, przyjemne dla oka. Ogólnie na C1 w obecnych czasach to wszystkie aplikacje są mułowate. Co prawda działają mi ok, ale większość z nich na etapie Menu jest zamulona. Gdzieś tam krążę oczami po aukcjach zidoo, czytałem też kilka opinii tutaj na forum że fajna zabawka. Narazie organizuję budżet na zmianę V6A na RZ50, w sumie to miałem już zamówiony ale widziałem w ostanie tygodniach promki na Arcam11 u chłopaków z Nautilusa. No i trwają negocjacje z małżonką, magią świąt narazie nie pomogła 😉 Edytowano 4 godziny temu przez Łukasz P. Odpisz, cytując
Butler Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) Zidoo do PLEX nie bardzo się nadaje, no chyba że coś się zmieniło. Ja wymiękłem przy próbie integracji. Ale ma swoją apkę wbudowaną PosterWall która całkiem dobrze sobie radzi jako player, także ściąga okładki z neta itd. Nie tak skutecznie jak serwer PLEX i jest dużo słabsza responsywność, ale przy średniej wielkości archiwum na NAS jest całkiem ok. Mówię Ci, potestuj Amazon Sticka z PLEXem (lub Emby albo Jellyfin), kosztuje w sumie grosze vs możliwości. Co prawda DTS-HD MA ubija do DTS, ale TrueHD (a więc 95% tego co tygryski lubią najbardziej) już łyka. Instalując PLEX na C1 możesz cieszyć się najwyżej E-AC3 Atmos a więc źródełka z VOD. Edytowano 4 godziny temu przez Butler Odpisz, cytując
Łukasz P. Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Będę miał go na uwadze, też rozważam Apple TV 4K, mam nawet takie ale starą wersje 1080p. Prawdopodobnie na początku przyszłego roku będzie info czy wypuszczają nowy model… to też mnie powstrzymało przed zmianą na obecny ApTV 4k. Akurat większość gadżetów z laptopem łącznie mam z Appla i tu by mi najbardziej to połączenie leżało. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 6 minut temu Napisano 6 minut temu ATV 4k nie wspiera Dolby TrueHD. Z tego co pamiętam wyśle beztsratne lpcm ale bez metadanych. Odpisz, cytując
Recommended Posts